nieuws

Sterchef Han Ji opent restaurant Umami in Amsterdam

Restaurant 3241

Han Ji van Restaurant HanTing Cuisine opent nog dit jaar een restaurant in Amsterdam. Er komt op de Overtoom een Oriental Bar & Kitchen Umami by Han. Umami by Han zit al in Maastricht, Rotterdam, Eindhoven, Den Haag en Beijing.

Sterchef Han Ji opent restaurant Umami in Amsterdam

‘Kwalitatief hoogstaand eten en een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding,’ communiceert Han Ji met Misset Horeca. Het nieuwe restaurant krijgt 130 zitplaatsen en gaat begin november open. Een exacte datum is nog niet bekend.

De locatie aan de Overtoom 31 ondergaat momenteel een fikse verbouwing; voorheen zat Friday Next in het pand. Dit was een concept store voor interieur, mode en design gecombineerd met een Friday Next Café waar gasten terecht konden voor koffie, broodjes en salades.

Han Ji: Umami

Het moderne Aziatische restaurant dat nu op de Overtoom komt, wordt de Nederlandse flagship van het vernieuwde concept Umami by Han. In de zomer van 2017 opende de eerste buitenlandse vestiging zijn deuren in Beijing, China.

Oriental Kitchen & Bar

De nieuwe Oriental kitchen & bar op de Overtoom wordt een all-day concept met verschillende menu’s. Voor de zakelijke markt wordt een 40 Minute Lunch geserveerd, maar ook een uitgebreider lunchmenu in de varianten vlees/vis/vegetarisch komt beschikbaar.

Ook is er een Afternoon Tea menu met verschillende bijpassende koffie- of theesoorten. Vanaf 27,50 bestel je een driegangenmenu met 6 sharing-gerechtjes per persoon.

De gerechten laten zich het beste omschrijven als ‘haute Asian cuisine’. ’s Avonds is er een uitgebreide borrelkaart. Naast cocktails met een Asian twist, kun je ook Asian finger-food bestellen. Umami by Han moet een modern-Aziatische bar worden waar internationale gasten en locals elkaar ontmoeten.

Ambitie richting Michelin

Afgelopen jaren is de Han Group bezig geweest om de kwaliteit van Umami by Han te verbeteren, wat onder meer resulteerde in een Bib Gourmand voor een drietal Umami by Han-restaurants. ‘Mijn ambitie voor Umami by Han Amsterdam is om dit restaurant culinair gezien meer richting Michelin-niveau te tillen,’ zegt Han Ji. ‘Het keukenteam van Umami by Han Amsterdam komt deels van HanTing Cuisine en wordt deels ingevlogen uit China, waar de chefs ervaring hebben opgedaan bij Umami by Han in Beijing. Ik wil kwalitatief hoogstaand en gezond eten bereikbaar maken voor een grotere doelgroep. Het kwaliteitsniveau van HanTing Cuisine, maar dan net iets simpeler en toegankelijker, in een laagdrempelige omgeving, zoals dat past bij deze tijd. Dit is ook een richting die ik op wil gaan met HanTing.’

Gezondheid

Net als in de andere restaurants van de Han Group, speelt gezondheid bij Umami by Han een belangrijke rol. ‘Mensen zijn gelukkig steeds meer bezig met hun gezondheid en de invloed van eten en drinken hierop. De Aziatische keuken, zoals wij die serveren sluit erg goed aan bij deze trend. De verse ingrediënten, de lichte gerechtjes, de keuze uit verschillende soorten verse sappen en de tea-pairing passen bij deze trend,’ zegt Michelin-chef Han Ji.

Han Group

De shared-dining restaurants Umami by Han zijn een onderdeel van de Han Group van Han Ji, net als Michelin-restaurant HanTing Cuisine in Den Haag en Red Chilli in Nieuwe Niedorp. Umami by Han is gevestigd in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Maastricht en Beijing.

Leestips:

Meer over sterchef Han Ji lezen op MissetHoreca

Reageer op dit artikel