nieuws

Tweede Bon Vivant in Haarlem van familie van Ommen

Restaurant 2546

Bon Vivant in Bennebroek, geroemd om zijn spareribs, krijgt een zusje in Haarlem. ‘In het mooiste horecapand van de stad,’ zegt ondernemer Hennie van Ommen.

Tweede Bon Vivant in Haarlem van familie van Ommen

Hij, zijn vrouw Olga en twee zonen Mike (28) en Sander (26) bikkelen momenteel hard om de tweede vestiging van Bon Vivant gereed te krijgen voor de openingsdatum op 2 oktober. ‘Dat is de planning… En het gaat zeker lukken. Nu is het wel even afzien, zei Mike van Ommen vorige week nog tegen Misset Horeca. Op 2 oktober gaat de zaak open voor genodigden. Vanaf 4 oktober zijn gasten welkom in Haarlem.

’Vier horecaondernemers gingen de familie Van Ommen voor in het pand op de hoek van de Lange en de Korte Veerstraat. In maart 2017 ging Seymour van Ray Waasdorp failliet. Mike van Ommen verklaard waarom zijn familie de stap neemt om in dit pand (uit 1899) te trekken. ‘Onze voorgangers hadden ook de eerste etage erbij. En die krijg je niet vol. Wij huren alleen de benedenverdieping.’ De familie Van Ommen heeft het zó geregeld, dat de buurman, Hotel Brasss, de bovenverdiepingen huurt voor extra hotelkamers.

‘Er is geschilderd. Het pand is prachtig dus verder doen we niet zo veel. We hebben een bierwand gemaakt met acht bieren waar gasten zelf kunnen tappen. Verder komt er een houtskoolgrill in de keuken beneden. In het restaurant komen ongeveer tachtig zitplaatsen, buiten zo’n zestig.

Het team is bijna compleet en is ingewerkt bij Bon Vivant in Bennebroek. Het keukenteam is rond, we zoeken nog een aantal mensen voor de bediening.’

De broers Mike en Sander van Ommen gaan Bon Vivant Haarlem zelf runnen. Mike in de keuken en Sander in de zaal. Bon Vivant heeft in Bennebroek de actie dat gasten elke maandag en woensdag onbeperkt spareribs eten van de grill. Dit bedrijf, gestart eind 2014, zit in het voormalige Les Jumeax. Hennie en Olga van Ommen woonden daarvoor zestien jaar in Frankrijk.

Bekijk hier foto’s van Bon Vivant Bennebroek

Reageer op dit artikel