nieuws

Wessel Ruijmgaart weg bij De Kersentuin Amsterdam

Restaurant 7428

Wessel Ruijmgaart is begin oktober gestopt als chef van De Kersentuin in Amsterdam. Hij wil een eigen zaak beginnen. Patrick Kessler (30) volgt hem op als chef in het restaurant van het Bilderberg Garden hotel waarvoor Stefen van Sprang van Aan de Poel in Amstelveen culinair verantwoordelijk is.

Wessel Ruijmgaart weg bij De Kersentuin Amsterdam

Wessel Ruijmgaart wil zich volledig kunnen richten op zijn de eigen zaak die hij wil openen in Amsterdam. Hij zit momenteel volop in de zoektocht naar een geschikte locatie voor zijn eigen restaurant, verklaart hij zijn vertrek.

Eigen zaak

‘Maximaal 70 couverts. Op hoger niveau en met veel interactie met gasten. We gaan niet per se op sterren jagen, maar ik wil gasten wel omverblazen. Meer wil ik over het concept nog niet kwijt’, zegt Ruijmgaart enthousiast tegen Misset Horeca. ‘Het was tijd om mijn vleugels uit te slaan.’

‘Ik ben alleen het juiste pand nog niet tegengekomen,’ vervolgt hij. Naast m’n gezin is koken mijn passie en mijn leven. Dit restaurant wordt mijn tweede thuis, dus ik moet wel vlinders voelen bij de locatie. Dat is me nog niet gebeurt.’

Het ondernemersplan is klaar, de investeerders (‘geen bank maar mensen uit m’n eigen netwerk’) zijn geregeld. ‘De termijn waarop ik van start kan, hangt geheel af van de locatie. Wordt het een caso pand of een bestaand restaurant?’ Ruijmgaart kon zijn plannen niet combineren met het werk bij De Kersentuin, zo laat hij weten. ‘Met je hoofd ben je ergens anders dat komt niet ten goede aan de kwaliteit op het bord. Een eigen zaak goed neerzetten kost tijd en daar kun je niet 60 uur bij werken.’

Wessel Ruijmgaart

Wessel Ruijmgaart werkte zes jaar voor Aan de Poel en vanaf het moment dat Van Sprang zijn naam verbond aan De Kersentuin, was hij chef in Amsterdam. ‘Ik kreeg daar een heel mooi podium van Stefan en dat waardeer ik enorm. Maar ik heb altijd de ambitie naar het ondernemerschap uitgesproken naar hem toe.’

Stefan van Sprang laat weten ‘gewoon trots’ te zijn op Wessel. ‘Hij heeft nooit een geheim gemaakt van zijn plannen; voor mij was het geen verrassing. Hij is de tweede jongen uit mijn stal die voor zichzelf begint. Eigenlijk ben ik apetrots. Patrick is een goede opvolger. Een enthousiaste chef. Altijd vrolijk en super creatief.’ Kessler werkt al een jaar bij De Kersentuin als junior sous en daarvoor stond hij in de keuken van Aan de Poel. Ook werkte hij bij Lastage.

De eerste chef uit de stal van Van Sprang die ondernemer werd is Egon van Hoof, voormalig keukenchef van Aan de Poel. Hij startte in 2015 met Restaurant Mos in Amsterdam en werd 1,5 jaar na die start door Michelin bekroond met een ster.

Arnold Zomers

Tegelijk met het vertrek van Wessel Ruijmgaart vertrok ook zijn sous, Arnold Zomers bij De Kersentuin. Hij gaat aan de slag als chef bij  Cousteau BistroBar in Egmond aan zee van Jeroen Kraakman.  Ruijmgaart: ‘Arnold is al twaalf jaar m’n vriend en was echt m’n rechterhand. Patrick was de derde man bij De Kersentuin, junior souschef zeg maar. Een jongen met heel veel creativiteit en waar ik ook bij Aan de Poel al gewerkt heb. Ik laat de keuken van De Kersentuin met een gerust hart aan hem over.’

Bekijk hieronder een video van Stefan van Sprang over ‘zijn’ Kersentuin

Reageer op dit artikel