nieuws

Noma 2.0 van René Redzepi opent in februari de deuren

Restaurant 3591

Noma 2.0 van René Redzepi opent begin februari de deuren aan de Refshalevej 96 in Kopenhagen. Gasten kunnen vanaf 16 november reserveren bij het restaurant dat veertig zitplaatsen telt.

Noma 2.0 van René Redzepi opent in februari de deuren

Een deel van het team maakte een reis door Scandinavië om culinaire inspiratie op te doen. De seizoenen gaan een belangrijke rol spelen in Noma 2.0. Het menu wordt volledig aangepast aan de periode van het jaar en onder verdeeld in drie periodes. Tijdens de opening hebben vis en zeevruchten uit Scandinavië de hoofdrol. Gasten die niet van vis houden of allergisch zijn, worden dan ook verzocht een tafel te boeken in de andere twee seizoenen: Vegetable season, van de vroege zomer tot het begin van de herfst. Een seizoen waarin volop gebruikt wordt gemaakt van de tuinen en ‘Game and forest season’, van het begin van de herfst tot aan januari. Vlees heeft dan een hoofdrol en de producten die uit het bos komen.

Speciaal voor studenten

Gasten kunnen vanaf 16 november reserveren bij het restaurant dat veertig zitplaatsen telt. In het restaurant wordt zowel lunch als diner geserveerd van woensdag tot en met zaterdag. Een menu kost omgerekend zo’n 300 euro per persoon. Daarnaast wordt iedere avond een deel van het restaurant vrijgehouden voor studenten. Zij kunnen voor het speciale tarief van ruim 130 euro, inclusief wijn- of saparrangement, dineren. De studenten worden willekeurig gekozen uit de wachtlijst. Wel wordt er om een studentenkaart gevraagd.

Noma

Redzepi sloot in 2016 de deuren van zijn toprestaurant Noma in Kopenhagen, omdat hij wilde starten met een restaurant met seizoensgebonden keuken – waar vooral zou worden gewerkt met eigen gekweekte groenten. Het nieuwe restaurant is opgebouwd uit tien kleinere cottage-achtige gebouwen en één grote centrale cottage en staat op een voormalig marine eiland in het havengebied van Kopenhagen.

Noma werd meermalen verkozen tot beste restaurant van de wereld. Daarna opende Redzepi pop-uprestaurants in Mexico, en een tijdelijk restaurant in Sydney en Tokyo. Verder valt onder Noma nog restaurant 108, een samenwerking met chef Kristian Baumann.

Reageer op dit artikel