nieuws

Tante Kee is Restaurant van het Jaar 2018 bij JRE

Restaurant 1715

Tante Kee op Kaageiland is door restaurantvereniging JRE Nederland uitgroepen tot ‘Restaurant van het Jaar’. De prijs is een beloning voor de grootscheepse verbouwing die eigenaren Kim Edwards en Raymond Reeb in de eerste maanden van 2017 lieten uitvoeren.

Tante Kee is Restaurant van het Jaar 2018 bij JRE

De leden van de restaurantvereniging kiezen zelf hun winnaar. Tante Kee kreeg de prijs op maandag 27 november 2017. Het jaar eindigt voor Tante Kee daardoor op prachtige wijze. Het restaurant van ondernemers Kim Edwards en Raymond Reeb heropende begin april, nadat de deuren drie maanden gesloten waren voor een ingrijpende restyling.

Voor de leden van JRE Nederland reden om het restaurant tijdens de jaarvergadering bij restaurant Basiliek in Harderwijk uit te roepen tot Restaurant van het Jaar. Reeb en Edwards zijn sinds 2006 aangesloten bij deze restaurantvereniging. Het bijzondere aan de prijs is dat de winnaar is gekozen door de leden zelf. Tante Kee

Tante Kee 2.0

Na een door Van Arkel Bouw in De Kwakel uitgevoerde verbouwing van drie maanden, opende het onherkenbaar vernieuwde restaurant op Kaageiland in april de deuren. De inrichting is van de hand van Jeanine Lodders van Living Fun interieur- en projectadvies in Nieuwersluis. Tante Kee 2.0, zoals de ondernemers het resultaat zelf noemen, is een mix van de lange traditie van het pand (al sinds 1930 een restaurant) en stijl. ‘Een bezoek aan Tante Kee is een avondje uit voor iedere doelgroep.’

Ligging aan het water

In de vernieuwde zaak hebben alle gasten uitzicht op het water, hetgeen de bijzondere ligging accentueert. Over de volle breedte is een openslaande deur gerealiseerd, waardoor terras en restaurant op een heel mooie manier met elkaar verbonden (kunnen) worden. Door de aanwezigheid van een dakraam is het zelfs mogelijk om te dineren met uitzicht op de sterrenhemel. Bovendien is een prachtige ruimte gerealiseerd voor private dining.

Raymond Reeb en Kim Edwards

Tante Kee wordt sinds 2003 geëxploiteerd door Kim Edwards en Raymond Reeb. Het restaurant is gevestigd op Kaageiland, op steenworp afstand van Amsterdam en Leiden en omgeven door de Kagerplassen. Een korte tocht met het pontje (24/7) brengt je op een mooie horecaplek in Nederland. De keuken is Frans met af en toe een oosters accent en wordt zoveel mogelijk gewerkt met streekproducten. Tante Kee is sinds 2006  lid van restaurantvereniging JRE Nederland. 

Over JRE Nederland

JRE is een internationale vereniging van jonge restaurateurs, die hun talent en passie voor gastronomie delen. Het telt meer dan 350 restaurants en 160 hotels verspreid over zestien landen. JRE-chefs combineren kooktalent met passie voor de keuken en het gebruik van lokale producten met behoud van traditie. Daarbij draait het om delen, stimuleren en inspireren.

Leestips:

Binnenkijken bij het nieuwe Tante Kee (juni 2017)

Bobby Rust aan de slag in verbouwd Tante Kee (april 2017)

Raymond Reeb over zijn nieuwe Tante Kee en nieuwe chef Bobby Rust (april 2017)

 

Reageer op dit artikel