nieuws

Toprestaurants koken minder zout tijdens Nierstichting Restaurant Driedaagse

Restaurant 1516

De eerste landelijke editie plaats van de Restaurant Driedaagse van de Nierstichting vindt plaatst op 6, 7 en 8 maart. Samen met toprestaurants laat de Nierstichting het Nederlandse publiek proeven hoe smaakvol minder zout eten is.

Toprestaurants koken minder zout tijdens Nierstichting Restaurant Driedaagse

Restaurants als De Nederlanden*, De Bokkedoorns**, de restaurants van Twente Culinair, restaurant Vlaar, Restaurant Vuur en Het Bosch doen mee.

Zoutbewust menu

Het doel is om tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse zout letterlijk op de kaart zetten door het serveren van een goed en lekker zoutbewust 3- tot 5-gangen menu in een hoog en een lager prijsniveau De restaurateur bepaalt zelf het menu, het aantal gangen en het prijsniveau.

Meedoen

De Nierstichting Driedaagse richt zich op restaurants in Nederland die:
•van een diner een absolute smaakbeleving maken;
•enthousiast zijn over de actie door een 3-tot-5 gangen (aantal is keuze) zoutbewust tasting menu te serveren;
•een 3 gangen menu vanaf 35 euro serveren, hoogste segment 50 euro;
•met verse en pure ingrediënten werken;
•naar het seizoen koken;
•dagelijks wisselende menu’s bieden;
•bereid zijn om als ‘ambassadeur’ de boodschap uit te dragen

Wilt u met uw restaurant deelnemen aan de Nierstichting Restaurant Driedaagse? Neem dan contact op met Corinne Hamming van de Nierstichting, email: corinnehamming@nierstichting.nl.

Deelnemende restaurants krijgen ruime exposure, betalen geen afdracht en profiteren van inkoopvoordeel van partners. Daarnaast helpt de duurzame uitstraling, het beschikbare promotiemateriaal, de planning op doordeweekse dagen om meer gasten te trekken, aldus de Nierstichting. Deelname is gratis.

KHN is partner van de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Robèr Willemsen: ‘KHN heeft gezondheid hoog in het vandaal staan. Wij willen onze leden bewust maken dat teveel zout eten niet goed is voor de gezondheid. Wij proberen horecaondernemers daarom te inspireren hoe ze de hoeveelheid zout in de hun gerechten kunnen terugbrengen. Het initiatief van de Nierstichting om zoutbewust te koken sluit hier mooi bij aan.’

Reageer op dit artikel