nieuws

Sterverlies Han Ting Cuisine vanwege nieuw concept en verhuizing naar China

Restaurant 5220

Han Ting Cuisine maakt, kort nadat bekend is geworden dat het Haagse restaurant van Han Ji de Michelinster kwijt is, bekend dat het restaurant naar China verhuist en in Den Haag een nieuw concept start: Zengh.

Sterverlies Han Ting Cuisine vanwege nieuw concept en verhuizing naar China

‘Na 8 succesvolle jaren, vonden we het de hoogste tijd om met iets nieuws te komen en hebben we besloten om een andere richting in te slaan’, laat chef-kok Han Ji weten. Op de plek waar nu nog Han Ting Cuisine huist, komt na een flinke verbouwing die start op 1 maart, restaurant Zhēng.

Han maakt de conceptwijziging bekend op de ochtend dat de Michelingids gepresenteerd is. Daarin staat achter de naam Han Ting Cuisine geen ster meer, maar dat kwam voor de Haags-Chinese chef dus niet als een verrassing.

‘We willen terug naar de Chinese basis en toegankelijker worden. Ook gezond eten krijgt een nog prominentere positie.’ Afgelopen maanden heeft Han Ji veel tijd doorgebracht in China om inspiratie op te doen en de opening van nieuwe restaurants voor te bereiden. Onlangs opende Umami by Han zijn deuren in Beijing en ook HanTing Cuisine verhuist naar de Chinese hoofdstad. De opening van HanTing Cuisine in Beijing staat voor de tweede helft van 2018 in de planning.

Experimenteren

‘Zhēng wordt het nieuwe lab voor de Han Group’, zegt chef-kok Han. ‘Hier gaan we experimenteren met nieuwe stijlen en smaken en ingrediënten uit de verschillende Chinese keukens. Gestoomde gerechten vormen de kern van de menukaart. Stomen is een belangrijke kooktechniek in China en zorgt ervoor dat de energie en smaken in gerechten beter bewaard blijven.’

De fusion-stijl van HanTing Cuisine wordt doorgezet bij Umami by Han. ‘Met deze shared-diningrestaurants bieden we wat de nieuwe generatie gasten wil: betaalbaar, gezond, lekker informeel, maar wel met goede service en kwalitatief hoogstaand eten. Ditzelfde gaan we doen bij Zhēng, maar dan wel op een hoger niveau. Geen petieterige schilderijtjes met bloemetjes en bijtjes, maar strakke gerechtjes met krachtige smaken.’

Spicy

Pittige gerechten vormen een rode draad door de kaart van Zhēng. ‘Afgelopen jaren kwamen de smaken bitter en zuur op. Nu is het tijd voor pittige smaken. In deze hectische maatschappij is een restaurant de ultieme plek om stoom af te blazen. Hiervoor zijn spicy gerechtjes erg geschikt, volgens de Chinese Voedingsleer die ons ook in het nieuwe restaurantconcept blijft inspireren.’ Ook kunst wordt een belangrijke pijler. Hiervoor gaat Han Ji een samenwerking aan met verschillende Chinese kunstenaars.

Han Group

Zhēng is onderdeel van de Han Group, met onder meer de restaurants Umami by Han in Nederland en China en Red Chilli in Nieuwe-Niedorp. De restaurants combineren de Oosterse en Westerse wereld en gebruiken de 5.000 jaar oude Chinese Voedingsleer als leidraad.

Reageer op dit artikel