nieuws

Topkoks in Glazen Restaurant tijdens 3FM Serious Request 2017

Restaurant 2045

In het Oranjepark in Apeldoorn zullen verschillende Nederlandse topkoks, samen met studenten van de middelbare en hoge hotelscholen, een week lang een lunch en diner in het Glazen Restaurant verzorgen ten behoeve van 3FM Serious Request.

Topkoks in Glazen Restaurant tijdens 3FM Serious Request 2017

Het Glazen Restaurant opent de deuren van zaterdag 16 december tot en met vrijdag 22 december.  Iedere lunch en diner staat er een andere kok in de keuken van het Glazen Restaurant in Apeldoorn. Rik Jansma van restaurant Basiliek* in Harderwijk en Masterchef-winnares en 24Kitchen presentatrice Estee Strooker van restaurant ’t Amusement uit Arnhem zullen er koken. Maar ook lokale helden uit Apeldoorn als Gerwin Sanders van restaurant Twenty2 en restaurant De Echoput zullen deelnemen aan dit initiatief.

Serious Request

Het Glazen Restaurant zal voor het vijfde jaar 100% van alle opbrengsten direct schenken aan 3FM Serious Request. De afgelopen vier edities hebben in totaal meer dan €350.000,- opgebracht. Dit jaar gaat de aandacht naar kinderen in conflictgebieden die gescheiden zijn van hun ouders, broers of zussen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis.

Partners

Het Glazen Restaurant wordt voor het vijfde jaar gerealiseerd vanuit de founding partner Mise en Place en Resengo. Dit in nauwe samenwerking met NPO 3FM, en initiatiefnemers Staffable Payroll, Hanos Horeca Groothandel, Neptunes Structures en Saxion University of applied sciences. Traditiegetrouw zullen de DJ’s die het Glazen Huis ingaan hun laatste avondmaal nuttigen in het Glazen Restaurant

Reageer op dit artikel