nieuws

Initiatiefnemers van Foodhallen Amsterdam starten ook Foodhallen Rotterdam

Restaurant 6502

Vier jaar na de opening van de Foodhallen in Amsterdam gaan de initiatiefnemers het concept meenemen naar Rotterdam. Daar opent in de zomer van 2018 Foodhallen Rotterdam. Locatie: het Pakhuis Meesteren op de Kop van Zuid. Er komen 15 stands van horecaondernemers in. 

Initiatiefnemers van Foodhallen Amsterdam starten ook Foodhallen Rotterdam
Foodhallen Amsterdam

Foodhallen Rotterdam komen samen met het Room Mate Aitana Hotel in het pand aan de Wilhelminakade 52-58. Er komt uitsluitend horeca in en het gaat om zo’n 15 verschillende stands.

‘We liepen tegen dit oude pakhuis aan en raakten betrokken bij de invulling daarvan. Als snel concludeerden we dat we maar één ding wilden: Hier een tweede locatie van de Foodhallen starten’, vertelt oprichter Chong Chu. Ook dit keer geeft de Foodhallen een nieuwe invulling aan een verlaten pand, een historisch pakhuis op de Kop van Zuid. De food market trekt samen met het Room Mate Aitana Hotel in op Wilhelminakade 52-58.

De grondleggers van de Foodhallen  in Rotterdam zijn Tsibo Lin, Chong Chu en Zing-Kyn Cheung.

Foodhallen Rotterdam

Foodhallen Rotterdam is geen gevalletje ‘copy-paste’ voor de oprichters, zo laten ze in een persverklaring weten. De food market moet een geheel eigen stijl krijgen. Chu: ‘We zijn niet meer de eerste of enige. We proberen ons daarom te onderscheiden in kwaliteit, aanbod en design. Anders dan bestaande food markets in Rotterdam focussen we compleet op horeca. Tot laat op de avond.

Het drietal zoekt op het moment naar lokale ondernemers en concepten om zo’n 15 stands mee te vullen. Ook het interieur van Foodhallen Rotterdam vindt inspiratie in 010. Designbureau Staat laat verschillende elementen van de stad terugkomen in het design van de hal.

De Foodhallen Rotterdam opent zomer 2018. Aanmelden als standhouder kan via rotterdam@foodhallen.nl.

Over De Foodhallen Amsterdam

In 2014 opende met de Foodhallen de eerste ‘indoor food market’ in Amsterdam. In de authentieke industriële sfeer van De Hallen Amsterdam eten bezoekers van de Foodhallen verschillende gerechtjes met een goed drankje. Van verse sushirol tot culinaire bitterbal. Met 21 foodstands creëerde de Foodhallen een uniek, origineel en altijd kwalitatief aanbod. Vanaf 2015 voegde de Foodhallen pop-up stand wisselende culinaire concepten toe aan de selectie foodstands. Zomer 2018 opent Foodhallen in Rotterdam.

 

In oktober 2014 kreeg Misset Horeca een rondleiding in de net geopende Foodhallen in Amsterdam van medeoprichter Zing-Kyn Cheung.

 

Bekijk hieronder een reeks foto’s van de Foodhallen in Amsterdam. 

Foto's