Restaurant Pesca deelt jaarlijkse winst met personeel

Restaurant Pesca deelt jaarlijkse winst met personeel

Restaurant Pesca aan de Rozengracht 133 in Amsterdam heeft voor het eerst haar jaarlijkse winstdelingsavond gehouden. De winsten van de onderneming worden verdeeld onder het voltallige team. Pesca verdeelde ruim €10.000,- onder haar werknemers.

Enkelen ontvingen meer dan €1000,-, waaronder de afwasser. Het restaurant kent vrijwel geen personeelsverloop en geen ziekmeldingen zo meldt het. 'Er komen veel positieve reacties over de vriendelijkheid en enthousiasme van het team. Dit is bijna een utopie op de hedendaagse overspannen arbeidsmarkt in de horeca.'

Problemen sector

Veel horecaondernemers hebben moeite om gekwalificeerde vakmensen te vinden, met name voor de keuken. Ondernemers achter Pesca, Sven Sallaerts en Jos de Jong, maken een statement en proberen de industrie te veranderen. 'Wij hopen dat door dit signaal meerdere horecaondernemers zich realiseren dat wij aan het begin staan van een nieuw tijdperk. Wanneer vandaag de dag geen actie wordt ondernomen, komt de gehele sector in grote problemen’, aldus Sven Sallaerts.


Zes tips voor tevreden medewerkers

Horeca is mensenwerk. Jouw medewerkers hebben het meeste contact met de gasten en als medewerkers blij en tevreden zijn, stralen zij dit automatisch uit naar de gast. Bovendien is het verloop onder tevreden medewerkers minder hoog en zijn ze meer betrokken bij je als werkgever én bij elkaar. Zes tips voor de praktijk

Lees ook: Gezocht: jonge horecatijger. Tips om personeel te werven


Leestips:

Personeelskosten horeca: vijf manieren om te besparen

Contracten in de horeca: wat moet je weten als ondernemer

Roosters maken: de vier meest voorkomende problemen

Tijdelijke contacten in de horeca: de zes meest gemaakte fouten