nieuws

Yellowtail Kingfish wint Horecava Innovation Award

Restaurant 1232

Tijdens de opening van Horecava 2018 werden de winnaars van de Innovation Awards bekendgemaakt. In elk van de vier categorieën werd een winnaar bepaald. De winnaar in de categorie Food & Beverage, Yellowtail Kingfish, ging er uiteindelijk vandoor met de overall prijs. 

Yellowtail Kingfish wint Horecava Innovation Award

Een deskundige jury selecteerde uit ruim 120 inzendingen in vier categorieën, zestien producten en diensten die stuk-voor-stuk  de moeite waard zijn.

Verantwoorde kweekvis

De gekweekte Yellowtail Kingfish van Kingfish-zeeland is een verantwoorde toevoeging aan het assortiment kweekvis. Het is een duurzaam alternatief voor het leegvissen van de wereldzeeën. De kweek vindt plaats in bassins met Oosterscheldewater, zonder gebruik van antibiotica. Er wordt organisch gevoed, er is geen sprake van genetische manipulatie en er wordt gebruikgemaakt van groene energie.

Categoriewinnaars Horecava Innovation Award

Horecava Innovation AwardIn de categorie Digital, Apps & Social Media won Formitable, een reserveringssysteem waarmee restaurants een aanbetaling kunnen vragen voor reserveringen. Element Fusion, van Salto Systems,een elektronisch slot dat met een smartphone te bedienen is de winnaar in de categorie Equipment & Services. Rebottled, een concept waarbij stijlvolle wijnglazen worden gemaakt van lege wijnflessen won in de categorie Concepts, Interior & Design.

Karel de Vos Award

Voor de vijfde keer is de Karel de Vos Award uitgereikt. Dit keer aan Lotus Pro, een schoonmaaksysteem dat koud leidingwater simpel, snel en veilig omzet in gestabiliseerd ozonwater. Hiermee worden alle dagelijkse schoonmaakmiddelen vervangen. De bijzondere trofee is vernoemd naar de initiatiefnemer en eerste juryvoorzitter van de Horecava Innovation Award. Omdat de aandacht steeds meer is komen te liggen op ‘zorg voor een betere wereld’, is de naam veranderd in Karel de Vos Duurzaamheid Award. Kernwaarden als gastgerichtheid en ondernemer- ondersteunend blijven belangrijk. Alle ingezonden innovaties maken kans op deze prijs.

Reageer op dit artikel