nieuws

Godfried van der Lugt gaat GaultMillau Nederland doen

Restaurant 3361

De GaultMillau gids voor Nederland gaat verder onder leiding van Godfried van der Lugt in samenwerking met GaultMillau Benelux.  Jan van Lissum maakte donderdag 8 februari bekend na 12 jaar te stoppen met het uitgeven van de culinaire gids. 

Godfried van der Lugt gaat GaultMillau Nederland doen

Jan van Lissum liet gister aan Misset Horeca weten zelf gestopt te zijn met GM, maar de organisatie laat weten dat het anders is gegaan. ‘De licentie van GaultMillau Nederland die vertegenwoordigd werd door Jan van Lissum, eigenaar van de Wine and Food Association, liep per eind december 2017 af nadat deze een jaar eerder was opgezegd door GaultMillau Benelux.’

GaultMillau Benelux neemt de activiteiten in Nederland in eigen beheer per 2018 met Godfried van der Lugt als managing partner. Van der Lugt: ‘Ik heb er ontzettend veel zin in. We zijn druk bezig met het samenstellen van een nieuw team. We gaan ons in de eerste plaats concentreren op de realisatie van een nieuwe restaurantgids die nog meer aansluit bij de internationale criteria. Ook gaan we evenementen door en voor chefs organiseren en een online en mobiel platform ontwikkelen.’

De eerste editie van de volledig vernieuwde gids komt uit in december 2018. Net zoals in andere landen wordt deze gids in totale redactionele onafhankelijkheid en volledige objectiviteit gerealiseerd. Net zoals in België wordt een onafhankelijk inspectieteam en een gastronomisch reviewteam op de been gebracht’, zo zegt Marck Declerck, ceo GaultMillau Benelux.

Godfried van der Lugt

Godfried van der Lugt was de oprichter en organisator van het Hospitality Magazine Venuez en de Venuez Barshow. In 2007 lanceerde hij ook de Hospitality & Style Awards. Na de verkoop van Venuez in 2013 was Van der Lugt bij ManagementMedia verantwoordelijk voor de totstandkoming van Entree Magazine, een samenvoeging van de drie horecavakbladen Venuez, Horeca Entree en Proost, en de organisatie van de Entree Awards. Van der Lugt wordt de Managing partner van GaultMillau Nederland.

Reactie topman GM Belgie: Marc Declerck

Marc Declerck zegt tegen Misset Horeca dat er al inspecteurs zijn geworven in Nederland. Zoals ik in Belgie als ceo de zaken aanstuur, gaat Godfried dat doen in Nederland. Samen met een team van onafhankelijke proevers. Ik doe dit al 15 jaar in België, dus ik mag zeggen dat we wel enige ervaring hebben. Hier in ons land is GaultMillau veruit marktleider met 30.000 verkochte gidsen op jaarbasis. En deze cijfers kunnen we alleen behalen met goede mensen die geheel onafhankelijk opereren.

Over het vertrek van Jan van Lissum wil hij niet veel kwijt. ‘Hij moest ook zijn tijd verdelen tussen GaultMillau en zijn Wine & Food Association. Ik ga niet in polemiek met Jan. Zeker niet in de media. Zijn licentie liep af.’

Wat betreft de nieuwe projecten praat Declerck over een evenement zoals dat ook in Belgie wordt gehouden: Culinary Innovators. ‘We kregen zelfs vragen van Nederlandse chefs om er ook mee naar jullie te komen.’ Ook online heeft GM grote plannen voor Nederlanden. Wat betreft website, maar ook een app. ‘Er is een goede internatioanel app van GaultMillau waar Nederland nog niet in zit. Daar komt zeker verandering in. Ook zal de gehele volgende gids online (gratis) beschikbaar komen. Ik ben echt heel enthousiast om in Nederland aan de slag te gaan samen met Godfried en het team.

Jan van Lissum stopt met GM

GaultMillau België: We gaan zeker door met de gids in Nederland

Reageer op dit artikel