nieuws

Wilco Berends geslaagd voor zijn SVH Meesterproef

Restaurant 2837

Wilco Berends (45), chef-kok en eigenaar van Restaurant De Nederlanden* in Vreeland, is geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Wilco bekroont zijn carrière met het afleggen van een zeer geslaagde Meesterproef.

Wilco Berends geslaagd voor zijn SVH Meesterproef

De Meesterproef van Wilco Berends werd afgenomen door SVH Meesterkoks Marc van Gulick van Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, Dennis Kuipers van Restaurant Vinkeles* (The Dylan Amsterdam) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Zij zijn onder de indruk van de 146e SVH Meesterkok en zijn bedrijf.
‘De Nederlanden is een Meesterlijke plek aan de Vecht waar Wilco met zijn team de klassieke keuken echt goed weet uit te voeren. De verschillende bereidingen van langoustines en oesters zijn meesterlijk te noemen. Het team is een hecht team dat je het warme gevoel geeft dat je thuiskomt’, luidt het oordeel van de commissie.

Kroon op zijn werk

Meesterproef SVH Meesterkok

Wilco Berends & team.

Wilco Berends ziet het behalen van de SVH Meestertitels als een kroon op zijn werk als chef-kok. Als leerling keek hij op naar de SVH Meesterkoks voor wie hij werkte. Na zijn opleiding vervolgde Wilco zijn carrière bij onder andere Restaurant Merlet* in Schoorl en de Hoefslag* in Bosch en Duin. Ook liep hij verschillende stages bij verschillende sterrenzaken in België en Londen en kookt hij wereldwijd als gast-chef-kok.

In 2006 maakte Wilco de overstap naar Restaurant De Nederlanden* in Vreeland waar hij in 2008, naast chef-kok, ook mede-eigenaar van het hotel en restaurant werd. Sinds 2012 is Wilco samen met zijn vrouw Caroline eigenaar van het hotel-restaurant. ‘Het behalen van deze titel is een mooie mijlpaal. Het is een manier om ons mooie vak verder uit te dragen en door te geven aan de nieuwe generatie. Ik ben enorm blij met het behalen van deze titel.’

>> Bekijk de video: de favoriete lente dish van Wilco Berends

SVH Meestertitels

Nederland heeft op dit moment 283 SVH Meesters, verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Sinds dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen.

Reageer op dit artikel