nieuws

Loetje Nijmegen: nieuw restaurant zomer 2018

Restaurant 7731

Loetje krijgt in de zomer van 2018 een vestiging in Nijmegen; aan de Waalhaven. Loetje staat bekend om haar biefstuk en zag het levenslicht in 1977 in Amsterdam. De vestiging in Nijmegen is Loetje-nummer 15.

Loetje Nijmegen: nieuw restaurant zomer 2018

Loetje Nijmegen komt in de nieuwbouw bij de Waalhaven, aan de Handelskade in de stad. In deze nieuwbouw komt ook een tweede vestiging van Bistrobar Berlin waaraan Ron Blaauw zijn naam verbonden heeft. Dit meldt dagblad De Gederlander.

Vijftiende Loetje – Nijmegen

Loetje Nijmegen wordt de vijftiende vestiging van het biefstuk-restaurant.  Met de komst van deze Loetje is de laatste commerciële ruimte op de Handelskade ingevuld, aldus Verbeek Bedrijfsmakelaars uit Nijmegen. In totaal komen aan de Handelskade ruim 530 koop- en huurappartementen en circa 2900 vierkante meter commerciële ruimte. De Handelskade is vrijwel klaar. De komende maanden worden de laatste woningen opgeleverd.

In april 2017 kreeg Loetje een vestiging in Rotterdam, aan de Wilhelminapier op de Kop van Zuid. In 2016 opende in Gorssel een Loetje en ook in Breukelen.

De oorsprong van Loetje ligt echter in Amsterdam waar vijf zaken zijn. Daarnaast tellen Amstelveen, Overveen, Bergen, Laren en Utrecht locaties van Loetje.

Oorsprong Loetje

Loetje werd in 1977 geboren toen Ludwig Loetje Klinkhamer restaurant Loetje begon aan de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam. Zoon Jaap Klinkhamer staat nu aan het roer van het bedrijf, samen met Mike van den Berg. Loetje Nijmegen

In alle restaurant is de biefstuk de hardloper. Deze staat op de kaart voor €18,25, met omschrijving: Biefstuk Ossenhaas en jus. Wil een gast de XL-variant dan betaalt hij €27,25. Friet erbij kost €3,60, gemengde salade met spekjes als bijgerecht kan voor €4,95. De biefstuk wordt – zonder tegenbericht – medium rare gebakken.

Loetje begon zo’n 40 jaar geleden als een buurt- en biljartcafé in Amsterdam Zuid, waar ook wel een uitsmijter, een bal gehakt of een portie kaas genuttigd werd. Toen bleek dat er steeds meer en meer behoefte was aan een ‘echt’ avondmaal, werd de ossenhaasbiefstuk geïntroduceerd.

De slagersachtergrond van Loetje Klinkhamer kwam goed van pas. De biefstuk werd een groot succes. De biljarttafels maakten plaats voor gewone tafels en het ‘nieuwe’ eetcafé zat iedere dag vol met liefhebbers van dat heerlijke stukje vlees: ‘de biefstuk van Loetje’. Inmiddels heeft Loetje ook twee hotels in haar groep. In Gorssel en in Overveen.

Loetje Klinkhamer overleed  in 2017 op 83-jarige leeftijd na een fatale val van de trap in een van de Loetje restaurants.

Nieuwsgierig naar meer Loetje…

Reageer op dit artikel