nieuws

Menno Post opent eigen restaurant -Olivijn- in Haarlem

Restaurant 7517

SVH-Meesterkok Menno Post opent in juli zijn eigen restaurant onder de naam Olivijn en zal zich vestigen in het voormalige restaurant ML in Haarlem. Post was de afgelopen vijf jaar chef van De Bokkedoorns ** in Overveen.

Menno Post opent eigen restaurant -Olivijn- in Haarlem

Het nieuwe restaurant van Menno Post zal 1 juli opengaan aan de Kleine Houtstraat 70 in Haarlem. Daar zat eerder restaurant ML*, maar dat verhuisde afgelopen maart naar een andere locatie in de stad.

Lopende Menukaart

Post: ‘De nieuwe zaak krijgt 14 tafels met 40 tot 45 couverts op grijs linnen.’ Olivijn zal in het begin op zondag en maandag dicht zijn en op zaterdag geen lunch doen. ‘Maar dat kan veranderen’, aldus Menno Post tegenover Misset Horeca. ‘We werken met een menu én a la carte, maar ik ben zelf ook een soort menukaart. Ik kom aan tafel en kan mensen vragen waar ze zin in hebben.’

Lees ook: Post vertrekt bij De Bokkendoorns

‘Reuring in de zaak, kunst aan de muur’

De nieuwe zaak, Olivijn, zal een kleine restyling ondergaan en op de eerste etage van het restaurant een kunstgalerie gevestigd Menno Postworden met de naam Mevrouw Olivijn. Hier kan straks tussen de kunstobjecten gedineerd of vergaderd worden. Post’s vrouw is fotograaf en zal er ook exposeren. ‘Reuring in de zaak, kunst aan de muur’, aldus de sterrenchef.’

De overdracht is op 1 mei en Post krijgt de sleutel op 1 juni. Dan is er een uitgetrokken voor aanpassingen. Post: ‘Verven en wat restylen. Mensen moeten niet het idee krijgen dat ze in het oude ML dineren.’ Rond 1 juli moet Olivijn haar deuren openen voor de gasten.’

Reageer op dit artikel