nieuws

Menno Post vertrekt bij De Bokkedoorns

Restaurant 9585

Menno Post, mede-eigenaar van De Bokkedoorns in Overveen, bekroond met twee Michelinsterren, vertrekt bij het restaurant. Wat hij precies gaat doen, is nog niet duidelijk.

Menno Post vertrekt bij De Bokkedoorns

Vijf jaar geleden volgde Menno Post Lucas Rive op bij de Bokkedoorns. Menno Post en Pascal Beeren, de zoon van eigenaar John Beeren, zouden zij de nieuwe eigenaren worden van het tweesterrenrestaurant in de duinen van Overveen. ‘In dat overnameproces hebben we andere meningen gekregen,’ zegt Post op Chefsfriends.

‘Lastige keuze’

Menno Post gaat weg per 1 maart. Zijn keukenchef Roy Eijkelkamp neemt het stokje van hem over. ‘Het was voor mij een heel lastige keuze,’ zegt Menno Post tegen Chefsfriends. ‘Ik kijk met heel veel plezier terug. Heb er kansen gekregen van meneer Beeren. Ben Meesterkok geworden. We hebben de sterren weten te behouden. Ik kijk er echt mooi op terug.’

‘Nu zit ik in het middelpunt van mijn carrière en moet een aantal beslissingen nemen.  Daarin ben ik super gespannen, maar ik moet ook kiezen om m’n gezinsleven te combineren met m’n werk en daarin honderd procent controle houden.’

Menno Post

Roy Eijkelkamp

Post is met een aantal partijen in gesprek zo zegt hij. Ook heeft hij locaties in zijn hoofd waar hij over nadenkt. Maar precies weet hij het nog niet. Misset Horeca kon Menno Post nog niet bereiken voor een reactie.

Roy Eijkelkamp over vertrek Menno Post

Roy Eijkelkamp (31), onder Post al keukenchef van De Bokkedoorns, neemt het stokje van Post over. ‘Het is jammer hoe het gelopen is, maar voor mij betekent het een mooie uitdaging. Ik word een grote jongen, om het zo maar eens te zeggen.’ Eijkelkamp laat Misset Horeca weten welk klaar te zijn voor deze stap. Ik denk dat ik open eigen benen kan staan. In de keuken had ik al een grote vrijheid en zelfstandigheid.’

> Meer over De Bokkedoorns… 

Reactie John Beeren

John Beeren, de financieel eigenaar van De Bokkedoorns, zoals hij het zelf omschrijft, laat desgevraagd weten dat Menno Post hem heeft laten weten meer tijd te willen hebben voor zijn jonge gezin. ‘Meer kan ik er niet van maken. Post was nog geen eigenaar, dus juridische consequenties zitten er niet aan zijn vertrek.  Ook hebben we zijn opvolger in huis. Het overnametraject gaat gewoon door, maar nu gaat Pascal het alleen doen’, besluit John Beeren.

Reactie Pascal Beeren

Pascal Beeren beaamt de woorden van zijn vader dat nu alleen zijn handtekening onder het overnamecontract komt te staan. ‘Menno en ik waren heel ver in het traject. Het moment van tekenen zat er aan te komen. En dan ga je toch goed nadenken. Doe ik het wel? Doe ik het niet? En op een paar punten lagen we niet op één lijn. Niet schrikbarend en er is ook geen sprake van een ruzie tussen ons, maar gewoon zoals ondernemers dat hebben binnen een bedrijf. Menno heeft voor zijn gezin gekozen. En dat respecteer ik. Meer is er niet aan de hand. De Bokkedoorns verliest een fantastische chef. Gelukkig hebben we de opvolging in huis. Roy werkt hier al tien jaar, vijf jaar onder Lucas Rive en vijf jaar onder Menno Post. Twee goede leermeesters!’

Op de vraag of Roy Eijkelkamp klaar is voor deze stap zegt Pascal Beeren direct ‘ja’.  ‘Anders hadden we hem niet gevraagd. Hij kan dit zeker aan. Natuurlijk is het spannend voor iedereen, maar dat is een chefs-wissel altijd.’

Bijna een jaar geleden zei Pascal Beeren dat hij als eigenaar van De Bokkedoorns een lossere koers wilde varen. ‘Dat doen we ook. En daar gaan we meer door.We zijn echt al een heel eind. Meer bravoure, verfrissender, jonger.  Gewaagdere gerechten op de kaart. De omgang met gasten is veel losser geworden. Vroeger hadden we heel veel zakelijke mensen en die vragen toch wat meer privacy en discretie aan tafel dan leisure. Mensen die prive komen zijn een avondje uit. Daar mag je wel een dolletje mee maken.’

 

Video: Menno Post**: ‘Meer bravoure voor De Bokkedoorns’ (jan 2017)

 

Pascal Beeren – zonder stropdas – aan roer De Bokkedoorns** (jan 2017)

Reageer op dit artikel