nieuws

Lucas Rive weg bij Bokkedoorns**, Menno Post opvolger

Restaurant

Lucas Rive vertrekt bij De Bokkedoorns in Overveen. Hij wordt bij het tweesterrenrestaurant van John Beeren opgevolgd door Menno Post, die nu de rechterhand is van Ron Blaauw. Rive, die nog niets nieuws heeft, wil weinig kwijt over de reden van zijn vertrek.

Lucas Rive weg bij Bokkedoorns**, Menno Post opvolger

‘Het is tijd om mijn horizon te verbreden en daarom heb ik ervoor gekozen de knuppel in het hoenderhok te gooien’, aldus Lucas Rive, die bij De Bokkedoorns al 22 jaar in het bezit is van twee Michelinsterren. ‘Ik ben 50, dus nu kan het nog. Het liefst begin ik voor mezelf.’

Rive wil weinig kwijt over de reden van zijn vertrek na meer dan 25 jaar. ‘Er spelen wel een paar dingen, maar ik heb geen behoefte om daarover uit te wijden. Het liefst begin ik voor mezelf. In het verleden heb ik al eens geprobeerd De Bokkedoorns over te nemen, maar toen kwamen we er financieel niet uit.’

‘Ik heb tot medio december de tijd gekregen om iets anders te vinden’, vertelt Rive. ‘Hoe lang ik nog exact blijf, weet ik niet. De laatste jongens uit de keuken zijn nu op vakantie. Als iedereen terug is, hebben we nog een paar partijen en dan zit mijn werk erop.’

Menno Post opvolger

Rive wordt opgevolgd door Menno Post, de rechterhand van tweesterrenchef Ron Blaauw. Post noemt de benoeming als chef-kok van De Bokkedoorns een kans. ‘Ik ben 35 jaar en werk al dertien jaar met veel plezier bij Ron (Ron Blaauw, red.), maar wil graag op eigen benen staan. Ik ben trots dat ik Lucas Rive mag opvolgen’.

Post werd door Ron Blaauw gewezen op de kans die zich in Overveen gaat voordoen. ‘Ron had contact met Lucas en daarna vroeg hij mij of ik daar geen zin in had. Kort daarna zat ik bij John Beeren en het geplande gesprek van een half uur duurde maar liefst drie uur. We waren meteen rond’.

Per 1 januari start Post zijn avontuur bij De Bokkedoorns. ‘Mijn kookstijl is klassiek met modern, en in elk gerecht een gimmick. Van meneer Beeren krijg ik straks de ruimte voor mijn eigen stijl’, aldus Post, die meldt dat Beeren een week geleden bij Michelin kenbaar heeft gemaakt dat Rive vertrekt.

Reageer op dit artikel