nieuws

Zanger Bløf opent restaurant in Middelburg

Restaurant 6382

De zanger van de Zeeuwse band Bløf – Paskal Jakobsen – opent later dit jaar een restaurant in Zeeland. De zanger van Bløf wordt in Middelburg restaurateur. Jakobsen gaat samenwerken met enkele bekende ‘Zeeuwse kopstukken.’

Zanger Bløf opent restaurant in Middelburg

Of deze ‘Zeeuwse kopstukken’ chefs zijn en zo ja, welke, maakte hij niet bekend. Jakobsen stapt de horeca in samen met zijn echtgenoot Doortje.  ‘Met wie we gaan samenwerken, willen we nog even bij ons houden. Maar dat we Zeeuwse kopstukken betrekken is een feit.’ Desgevraagd antwoorden Jannis Brevet en Edwin Vinke, twee Zeeuwse topkoks met respectievelijk drie en twee Michelinsterren, ontkennend op de vraag of ze betrokken zijn bij het restaurant van de zanger. Ook Rutger en Jessica van der Weel zeggen niet betrokken te zijn bij de zaak van Paskal Jakobsen.  Het management van de band wil ons ook nog niets vertellen over de invulling van de keuken.

In een reactie aan de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) laat de zanger weten: ‘Wij verwachten iedereen te gaan verrassen met ons concept.’

Het restaurant in het centrum van Middelburg hoeft volgens  Jakobsen geen grondige verbouwing te ondergaan. ‘Eigenlijk gaan we met aankleding en sfeer aan de slag. Maar echt verbouwen is niet nodig. Het was al helemaal tof.’

In februari van 2018 kocht de voorman van Bløf het pand aan de Turfkaai. In 2017 werd daar gestart met café Hard & Ziel, maar de eigenaar overleed na enige maanden.

De Bed & Breakfast boven het restaurant stopt, zegt Jakobsen. ‘Het appartement mogen we van de gemeente niet langer als hotelkamer verhuren, dus gaan we permanent verhuren.” Hij verwacht dat het nieuwe restaurant eind september, begin oktober opengaat.

BN’ers in de horeca

Paskal Jakobsen is niet de eerste bekende Nederland die in de horeca stapt. Gordon heeft zijn eigen koffie-formule Blushing.  In Amsterdam had Douwe Bob korte tijd een eigen café.  Op Ibiza  hebben Yolanthe Cabau en Wesley Sneijder Restaurant XaXa. Naast restaurant is XaXa ook een lounge en cocktailbar. Ook de Nederlandse acteur Cas Jansen is actief als horecaondernemer. 

Reageer op dit artikel