nieuws

Mijn Tent is Top-winnaars openen nieuwe zaak in Breda

Restaurant 5455

Sven Uijttewaal en Geertje Klijn – bekend van Mijn Tent is Top-zaak Coquille in Den Bosch – openen een nieuw restaurant in Breda. Coquille won de eerste serie van Herman den Blijkers tv-programma Mijn Tent is Top in 2007. Na vijf jaar sloot de zaak in 2012 haar deuren.

Mijn Tent is Top-winnaars openen nieuwe zaak in Breda

Sven Uijttewaal en Geertje Klijn starten in het pand waar Arjan Meinesz acht jaar lang Restaurant Meinesz runde, aan de Ulvenhoutselaan 96. De Mijn Tent is Top winaars van het eerste uur starten er met Restaurant Uijttewaal.

Meinesz heeft zijn Franse bistro per 1 mei gesloten. Hij is nu interim chef de cuisine. Op 26 mei 2018 gaat op ‘zijn’ oude locatie het nieuwe restaurant open. Dit krijgt de naam Restaurant Uijttewaal. De ondernemers gaan er ‘eerlijk en biologisch eten’ serveren, zo weet BN de Stem te melden.

Lars Uijttewaal (ex-Misverstant), de broer van Sven, wordt sommelier in de nieuwe zaak. Ook zijn partner Rowie Hermes (ex-Wolfslaar) komt voor het bedrijf werken aan de voorkant. Chef-kok Sven werkte in de tussenliggende jaren bij Floor Gastrobar op de Grote Markt in Breda.

De eigenaren schrijven op hun website: ‘Met trots staan wij weer aan het roer van ons eigen restaurant. Een restaurant waarin wij iedere gast welkom heten met service, een glimlach en lekker eten. Een avond uit waar smaak en genieten van mooie wijnen en gerechten het belangrijkste zijn. Van een borrel met mooie ham, lekker brood en voor de liefhebber een oester, tot een uitgebalanceerd menu met variërende gerechten.’

Als gasten kiezen voor een hoofdgerecht met amuses vooraf dan zijn ze voor minder dan 30 euro klaar. Een driegangenmenu Uijttewaal staatop de kaart voor 37 euro. Gasten krijgen dan makreel, lam en aardbei). Vier gangen eten (inclusief griet) kost 46 euro en vijf gangen 55 euro.

Coquille

Als hoofdprijs van Mijn Tent is Top kregen Sven Uijttewaal en Geertje Klijn voor Coquille in 2007 het investeringsbedrag van 300.000 euro kwijtgescholden.  In de finale van Mijn Tent is Top versloeg Coquille destijds horecabedrijf Doozo in Leeuwarden. Al deze bedrijven zijn al geruime tijd gesloten.

Restaurant Uijttewaal is geopend voor het diner van dinsdag tot en met zaterdag van 16.00 tot 22.00 uur.

Reageer op dit artikel