Nayolie van Kelvin Lin treedt toe tot Euro-Toques

Nayolie van Kelvin Lin treedt toe tot Euro-Toques
Van links naar rechts Daam Scharloo (sabreur en bestuurslid ETN), Gerard Walters (bestuurslid ETN), Kelvin Lin en Rob Franken (Bestuurslid ETN). Foto: Corina van Maanen

Restaurant Nayolie in Voorschoten van Kelvin Lin is lid geworden van Euro-Toques Nederland. Op dinsdag 1 mei ontving hij het bijbehorende schildje uit handen van locoburgemeester Nanning Mol.

Restaurantvereniging Euro-Toques Nederland noemt het toetreden van Nayolie een aanwinst voor de vereniging. ‘Kelvin Lin mag met recht een culinair tovenaar genoemd worden. Mét een enorme kennis van zijn vak. Alle creaties zijn goed overdacht en kritisch geproefd door hem zelf, en zijn moeder, van wie hij het vak onder andere leerde’, aldus het bestuur van Euro-Toques.

Aziatische roots

Lin is in Nederland geboren, maar heeft een onmiskenbaar Aziatische achtergrond. Hij heeft er zelfs een aantal jaren gewoond om de Aziatische keuken nóg beter in zijn vingers te krijgen. Nu werkt hij met ‘modern Aziatische’ smaken, texturen en structuren.

‘Ik werk alleen maar met de allerbeste producten’, zegt Lin. ‘Ik doe dat niet om hoog van de toren te blazen of om op te scheppen, maar goede en eerlijke producten zijn gewoon de allerbelangrijkste ingrediënten voor een mooi gerecht! Dat is ook waarom ik graag tot Euro-Toques wilde toetreden. In de Code van Eer is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek- en seizoensgebonden producten. Ik geef eerlijk toe dat het met mijn Aziatische roots niet mogelijk is om de blauw vin tonijn uit de Noordzee te vissen. De vis die ik gebruik is dus niet lokaal, maar ik let wel heel goed op of het een duurzame vangst is. Daarnaast gebruik ik ook het hele dier, van kop tot staart, en maak ik geen gebruik van kunstmatige toevoegingsmiddelen. Wat dat betreft heb ik een grote klik met Euro-Toques.’

Aanwinst voor Voorschoten

Lin ontving het schild dat hoort bij het Euro-Toques lidmaatschap uit handen van de locoburgemeester van Voorschoten, Nanning Mol. Mol noemt het ‘een aanwinst voor Voorschoten’. Uiteraard werd er champagne gesabreerd door sebreur en bestsuurslid Daam Scharloo.

Over Euro-Toques

Restaurants die lid willen worden van de vereniging worden eerst aan een streng controlesysteem onderworpen. Alleen de restaurants die volgens de code van eer werken, krijgen een oorkonde van Euro-Toques en mogen een bord van de vereniging aan de gevel hangen. Inmiddels zijn dat er ruim 135.

De doelstellingen van Euro-Toques:

– Behoud van nationale en culinaire tradities
– Koken naar eer en geweten
– Gebruik van kwalitatieve grondstoffen
– Zelfstandigheid ten opzichte van leveranciers
– Producten van eigen bodem en streek verdienen voorkeur
– Bescherming van kleine producenten
– Vakwaarborg voor kwaliteit en smaak
– Duurzaam omgaan met energie
– Tegengaan van voedselverspilling
– Maatschappelijk verantwoord ondernemen
– Prijs mag nooit de compensatie zijn voor inkoop inferieure kwaliteit
– Collegialiteit is regel