nieuws

De Horeca Groep Leiden en Brasserie Groep bundelen krachten met eigen horecaopleiding

Restaurant 3644

Wegens het succes van de eigen horecaopleiding van De Horeca Groep tot basiskok is de Brasserie Groep aangehaakt en start in september 2018 de vervolgopleiding tot zelfstandig werkend kok niveau 3.

De Horeca Groep Leiden en Brasserie Groep bundelen krachten met eigen horecaopleiding
(c) John Brussel

De horecaopleiding is door De Horeca Groep in het leven geroepen om zelf jong en talentvol personeel te werven en op te leiden. De HGL Academy, de naam van de opleiding, is een interne opleiding die de leerlingen een eerlijke beloning geeft en zelfs baangarantie biedt. Anouk Gooskens, HR manager van de Horeca Groep Leiden: ‘Al jaren is er een tekort aan goed opgeleid horecapersoneel. Het succes van de opleiding tot basiskok van de HGL Academy was zo groot dat we onze huidige studenten , maar ook nieuwe studenten een vervolgopleiding willen aanbieden. Hiermee zorgen we voor goed opgeleid, gemotiveerd en loyaal personeel en tegelijkertijd voorzien we in een vraag die er binnen deze doelgroep dus duidelijk is.’

Vervolgopleiding

freelance koksDe vervolgopleiding betreft eveneens een éénjarige mbo-opleiding, nu tot zelfstandig werkend kok niveau 3. De leerlingen worden intern opgeleid en hoeven slechts achttien keer per jaar naar school te komen voor de noodzakelijke theorielessen. De HGL Academy biedt bovendien baangarantie als de opleiding succesvol wordt afgerond.’We zijn enthousiast over het aanhaken bij dit mooie initiatief. In het verleden hebben we ook al samengewerkt met De Horeca Groep en dat is goed bevallen’, vertelt Bob Meijer, eigenaar van de Brasserie Groep. ‘Met deze opleiding investeren we in de toekomst van de horeca. Er is een grote groep jongeren die graag met de handen werkt en niet gemaakt is voor de schoolbanken. Wij kunnen hen echt vanuit de praktijk op een leuke manier het vak leren.’

De Horeca Groep Leiden en Brasserie Groep

Zowel de Horeca Groep Leiden als de Brasserie Groep houdt zich bezig met het ontwikkelen van vernieuwende horecaconcepten. Onder De Horeca Groep vallen zes (binnenkort zeven)  horecagelegenheden in Leiden en omgeving: Italian bar bistro City Hall, Stadscafé van der Werff, Lot & de Walvis, The Bishop, La France en Waterlust de Kaagsociëteit. Alle gelegenheden hebben een eigen concept en doelgroep. Onder de Brasserie Groep vallen vier horecagelegenheden in Leiden en omgeving: Visbrasserie de Poort, Brasserie Buitenhuis, Brasserie Park en Brasserie Meelfabriek Zijlstroom. Alle gelegenheden hebben een eigen identiteit en uitstraling. De vervolgopleiding van de HGL Academy gaat september 2018 van start. Aanmelden kan via www.dehorecagroep.nl/academy of via www.brasseriegroep.nl/academy.

Reageer op dit artikel