nieuws

Deliveroo werkt straks ook met eigen bezorgers van restaurants

Restaurant 1303

Deliveroo gaat vanaf volgende maand ook bestellingen aannemen voor bedrijven die eigen bezorgers hebben. De maaltijdbezorger start daarvoor een nieuwe dienst: Marketplace.

Deliveroo werkt straks ook met eigen bezorgers van restaurants

Tot nu toe werkte Deliveroo alleen met eigen bezorgers. Restaurants kunnen vanaf juli kiezen of ze zelf willen bezorgen of een van de 1900 bezorgers van Deliveroo willen inzetten. Marketplace+ komt in eerste instantie naar Amsterdam. Daarna zijn de andere dertien steden waar Deliveroo in Nederland bezorgt aan de beurt. Deliveroo hoopt het aantal aangesloten restaurants met de helft te kunnen verhogen. Op dit moment werkt het Britse bedrijf nog samen met 1500 restaurants in Nederland.

Restaurants twijfelen over maaltijdbezorging

Restaurants twijfelen over maaltijdbezorging

Volgens Deliveroo kunnen restaurants met eigen bezorgers een nieuw publiek aanboren. Voor restaurants die nu al met Deliveroo samenwerken, is het gunstig dat er meer mensen naar Deliveroo komen om eten te bestellen, zegt de maaltijdbezorger. Ook in andere landen zoals België, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Australië versoepelt Deliveroo zijn regels. Het bedrijf wil uiteindelijk in alle landen waar het actief is de nieuwe dienst aanbieden.

DeliverooDeliveroo meldde in de zomer van 2017 dat alle nieuwe bezorgers van maaltijdbezorgdienst Deliveroo zzp’ers worden. Ook de bezorgers die toen al in vaste dienst waren, konden die overstap maken. Het tarief per bezorging ging voor die koerier van 4,75 euro naar 5 euro. Volgens Deliveroo bood de nieuwe opzet meer vrijheid en flexibiliteit voor bezorgers omdat ze ‘kunnen werken wanneer het hen uitkomt’. Daarnaast zouden bezorgers zo meer verdienen.

Deliveroo in 13 steden

Op een gemiddelde zondag zitten er zo’n 450 mensen op de fiets in Deliveroo-uitrusting. Deliveroo is actief in 13 steden. De top drie van zakelijke successen bestaat uit Amsterdam, Utrecht en Den Haag.  Den Bosch en Tilburg zijn net aan het rijtje van twaalf toegevoegd.

 

De meest bestelde gerechten bij Deliveroo

pizza’s
burgers
sushi
bier
ijs (Ben & Jerry’s)
kip
taco’s
salades

Reageer op dit artikel