Biologische restaurantketen The Barn Food failliet

Biologische restaurantketen The Barn Food failliet

De biologische restaurants van The Barn Food zijn failliet verklaard. De twee zaken in Utrecht waren al tijdelijk gesloten, maar nu is het doek definitief gevallen voor alle vestigingen.

The Barn Food ging in september 2016 van start op de Amsterdamse Zuidas. Amper een jaar later volgde de tweede vestiging op het foodcourt in de Stadskamer van het vernieuwde Hoog Catharijne in Utrecht. Daarna volgden zaken in Rotterdam en onlangs in het centrum van Leidsche Rijn.

Eigenaren Joost Leendertse (43) en Roel Bloemen (48) meldden in een eerder interview met Misset Horeca grote plannen te hebben met het fastserviceconcept, dat werd genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2017. ‘Over 10 jaar zijn er in Nederland 25 tot 30 The Barns’, meldden ze toen vastberaden. Daarna wilden de ondernemers ermee de grens over.

Het faillissement is uitgesproken op 19 juni 2018, curator is mr. E.J. Schuurs. Op de deuren van de vier vestigingen van The Barn Food (Utrecht (2), Rotterdam en Amsterdam) hing al een paar dagen een briefje dat de zaken ‘wegens omstandigheden’ waren gesloten. Met daaronder 'We hopen snel weer open te gaan.' De curator kan nog weinig zeggen over het faillissement. Ook vanuit The Barn Food zelf wordt er gezien de 'huidige situatie' geen toelichting gegeven. Of er een doorstart komt, is ook niet bekend.

The Barn Food: 100 procent eko

The Barn Food was de eerste Nederlandse 100 procent EKO-gecertificeerde fastfoodketen. Er werden alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt, zonder toevoegingen. Alle verpakkingen waren 100 procent recyclebaar. Het bestellen in de winkel gebeurde middels bestelzuilen en er kon alleen met een pinpas worden betaald.

Over de oorzaak van het faillissement is niets bekendgemaakt. Eigenaar Roel Bloemen was niet bereikbaar voor commentaar.

>> The Barn Food naar Utrecht