nieuws

Tim Theuns (Pure C) wint Wine Making Challenge 2018

Restaurant 1830

De tweede Wine Making Challenge die in Nederland is gehouden staat op naam van Tim Theus (25) van Restaurant Pure C in Cadzand. Vorig jaar won Lendl Mijnhijmer de strijd die tegelijk gehouden wordt met Slag op de Schelde; Mijnhijmer mocht nu zijn eigen wijn op fles in ontvangst nemen.

Tim Theuns (Pure C) wint Wine Making Challenge 2018
Tim Theuns met links Lendl Mijnhijmer en rechts Juan Haro. Onder het bericht meer beeld.

Vijf topsommeliers- waaronder Tim Theuns (25)  kregen op 18 juni 2018 al varend de kans van rode mono-cépage wijnen van het Spaanse wijnhuis Pago Casa del Blanco hun eigen blend te maken. Initiatiefnemer van de wedstrijd is de importeur van de wijnen Vinos QuiXote van Juan Haro. Vijf topsommeliers deden mee aan de Wine Making Challenge die voor de tweede keer gehouden werd.

Naast de eerste prijs en 999 flessen van zijn eigen blend gaf de jury – bestaande uit de winnaar van 2017 Lendl Mijnhijmer, Juan Haro en Anne-Wies van Oosten – een eervolle vermelding aan Adriaan Visser van Cordial. ‘Deze wijn lag erg dicht bij een winnaar.’ Lendl Mijnhijmer mocht zijn eigen wijn – met eigen etiket – na afloop van de challenge in ontvangst nemen. Volgend jaar valt deze eer te beurt aan Tim Theuns.

De deelnemers aan Wine Making Challenge 2018

Paul Labruijere, Katseveer
Adriaan Visser, Cordial
Ruben Kwakman, Zarzo
Floris Altink, Librije’s Zusje
Tim Theuns, Pure C.

Oordeel jury

Vinoloog Anne-Wies van Oosten over de winnende blend van Tim Theuns: ‘De wijn is heel compleet. De ‘neus’ kwam terug in de mond. Mooie zuren waren er, veel fruit. Hij is daarnaast goed doordrinkbaar. Je hebt er niet genoeg van na een glas, zeg maar. De jury zat gelukkig op een lijn.’

Tim Theuns zelf laat Misset Horeca weten dat hij een eigenzinnige versie van een Spaanse wijn heeft willen maken. Ik heb hem gemaakt alsof hij bestemd was voor Pure C en we hem zelf zouden gaan schenken. Dat dat volgend jaar ook kan, is natuurlijk super tof. Mijn wijn is fris, doordrinkbaar maar zeker wel met body. Je bent echt niet klaar na een glas.’

Zestig procent van zijn wijn bestaat uit Cabernet Sauvignon, de overige 40 procent is verdeeld over Petit Verdot, Tempranillo en Merlot. ‘Ik vond het super leuk om te doen. Normaal schenk je wijn van anderen bij de gast in het glas. Nu kun je zelf je wijn maken. Dat vond ik echt een mooie kans. Had ik ook nog nooit gedaan. En het is natuurlijk een mooi Zeeuws initiatief waarmee we Zeeland maar weer eens op de kaart zetten.’

>>> Meer over Slag op de Schelde

Reageer op dit artikel