nieuws

Driesterrenrestaurant La Vie in Osnabrück dicht

Restaurant 6534

Het driesterrenrestaurant La Vie in Osnabrück – waar chef Thomas Bühner achter de kachel staat – is per direct gesloten. La Vie werd in 2011 door Michelin bekroond met een derde ster.

Driesterrenrestaurant La Vie in Osnabrück dicht

Naast La Vie van chef Thomas Bühner is ook het bijbehorende TastyKitchen gesloten. De eigenaar van de restaurants – de Georgsmarienhütte holding van staalbaron Jürgen Großmann – wil zich concentreren op de kernactiviteiten en dat is staal. Großmann zegt dat hij de verliezen van het restaurant bijpaste uit zijn staalopbrengsten. Daar stopt hij nu mee. Großmann behoort tot de honderd rijkste Duitsers.

Wat Bühner (56) nu gaat doen is nog niet bekend. ‘Dat bekijk ik rustig.’ Hij heeft al diverse aanbiedingen op zijn bureau liggen.

Naast drie Michelinsterren heeft La Vie 19 punten in GaultMillau en kreeg het restaurant 5 F-jes van Feinschmecker. Een woordvoerder van de staalgroep bracht de reden voor sluiting maandag 16 juli naar buiten. ‘Onze groep richt zich op staalproductie en staalverwerking, de bedrijfsorganisatie is de afgelopen anderhalf jaar veranderd. In die zin is de sluiting van La Vie een logische stap, aldus de woordvoerder. Er werkten dertig mensen in de keuken van La Vie en TastyKitchen.

Thomas Bühner kookt met Richard van Oostenbrugge

Thomas Bühner

Chef Thomas Bühner verzekerde: ‘Ik zal er alles aan doen om te zorgen dat de werknemers niet in de kou komen te staan. Het is nu mijn belangrijkste taak om hen te helpen door te gaan.’ Ongeveer dertig werknemers verliezen hun baan. De woordvoerder maakt zich niet al te veel zorgen: ‘De medewerkers zijn goed opgeleid en hebben een uitstekende reputatie,’ zegt ze.

Reserveringen

Op de website van La Vie lezen we dat gasten die een reservering hebben staan bij het restaurant persoonlijk bericht krijgen. Cadeaubonnen en vouchers worden volledig vergoed als gasten de originelen opsturen/mailen naar La Vie. Buhner voegt daar een dankwoord aan toe: ‘We danken onze gasten uit de grond van ons hart voor hun loyaliteit, vertrouwen en de vele fijne uren in de afgelopen jaren. Gasten maakten La Vie tot wat het was, tot het einde: een van de beste restaurants van ons land en daarbuiten.’

La Vie en Aqua

La Vie was naast Aqua (chef Sven Elverfeld) in Wolfsburg het enige driesterrenrestaurant in de Duitse regio Nedersaksen.

Thomas Bühner

In 1996 kreeg Thomas Bühner zijn eerste ster van Michelin. De chef werkte destijds bij La Table Restaurant in Dortmund. In 1998 kreeg hij bij datzelfde restaurant zijn tweede ster van de bandenfirma. In 2001 werd hij door GaultMillau verkozen tot Rising star of the year en vijf jaar later als Chef of the year. Sinds 2006 kookt hij bij La Vie in Osnabrück. Sinds 2012 prijken er drie sterren achter zijn naam.

In 2017 kookte Thomas Buhner nog samen met Richard van Oostenbrugge, toen nog de tweesterrenchef van Restaurant Bord’Eau in Hotel de l’Europe in Amsterdam. Op 17 september kookten de twee chefs in Amsterdam samen een achtgangen diner.


>> Niets meer missen van Misset Horeca?

>> Tips en tops over je personeel

Reageer op dit artikel