nieuws

The Harbour Club Oost verbouwt ingrijpend

Restaurant 4072

De eerste fase van de grote verbouwing van The Harbour Club in Amsterdam Oost wordt in augustus opgeleverd. Tijdens de verbouwing, die circa twee miljoen euro kost, blijft het restaurant gewoon open.

The Harbour Club Oost verbouwt ingrijpend

‘We gaan in een paar fasen grootschalig verbouwen’, zegt Joost Verhoeven, één van de eigenaren van The Harbour Club Amsterdam-Oost. ‘Niet alleen omdat we veel extra aanloop verwachten van onze nieuwe hotelburen, zonder een in-house restaurant, maar ook omdat we met het hotel veel kansen zien voor bedrijfspresentaties, bruiloften en partijen. Nu waren we zonder een nabijgelegen hotellocatie op dat gebied redelijk kansloos.’ In de loop van 2019 verrijst naast The Harbour Club Oost het Amsterdam City Harbour Hotel, een 4-sterrenhotel van de Duitse hotelketen Novum, met 246 hotelkamers, 85 serviced appartementen en een haven met 200 ligplaatsen.

Verbouwing

Ook binnen bij The Harbour Club gaat er van alles veranderen. De entree wordt naar de voorzijde verplaatst en het restaurant wordt fors aangepakt. Niets blijft hetzelfde. ‘Naast dat we al het meubilair en de kleuren vernieuwen,  creëren we een speciale sushi chef’s table. Het kloppend hart – de bar – wordt verplaatst naar het midden van het restaurant’, vertelt Verhoeven. Ook de DJ-booth wordt verplaatst. ‘Deze gaat naar het centrum van het restaurant en de hoogte in. Verder komen er eyecatchers als rijpingskasten, een enorme glazen wijnkamer voor 4000 flessen en visvitrines. Dat is de eerste fase die eind augustus wordt afgerond. Tot nu toe werden steeds kleine delen van het restaurant afgesloten zonder dat het veel hinder voor de gasten opleverde. Daar zijn we echt heel blij mee’, stelt Verhoeven.

Hal groot genoeg voor boot- en autopresentaties

Eind augustus omvat The Harbour Club Amsterdam Oost een restaurant met 485 couverts, een terras voor 300 couverts en een eventlocatie  voor 250 zittende of 750 staande gasten. Eind 2020 komt daar een aparte presentatiehal bij voor 3500 bezoekers, groot genoeg voor boot- en autopresentaties.

The Harbour Club telt vier vestigingen: in Amsterdam Oost, Amsterdam Zuid, Rotterdam en Vinkeveen. >>Meer over The Harbour Club.