nieuws

Nieuw restaurant ZA in Houthavens Amsterdam

Restaurant 2859

In de herfst opent in Amsterdam restaurant en bar ZA in de Houthavens. Internationale smaken staan bij ZA – wat ‘in het teken staan van’ betekent – centraal. De zaak is van Stefano Franco, een Italiaanse ondernemer die zijn eerste stappen in Nederland gaat zetten.

Nieuw restaurant ZA in Houthavens Amsterdam

De Houthaven-buurt in Amsterdam  is in ontwikkeling wat een stroom creatieve initiatieven met zich meebrengt. Restaurant ZA is er een van. Het restaurant komt in een hoekgebouw met uitzicht op het water.

Het restaurant, de bar en private dining Art Room worden opgebouwd uit een selectie van bijzondere materialen, verzameld door Jacco van Wengerden Atelier & Design Studio.

ZA krijgt Emperador marmeren tafels, messing details, koraalkeurige stoffen, warme eikenhouten panelen en comfortabele custom meubelen. Met kunst op de muren van de Art Room en de cocktailbar, serveert ZA ontbijt, lunch of diner.

De keuken van restaurant ZA

Het uitgebreide menu van ZA biedt de internationale Mediterrane cuisine. ZA is niet bang om te experimenteren. En ook gasten worden aangespoord om gerechten te delen en zo zoveel mogelijk te proeven. Het geeft een moderne omgeving een warme en sociale sfeer.

Het uitgebreide cocktailmenu neemt gasten mee op een verleidelijke reis door het Mediterrane gebied. Van Griekenland tot Portugal, langs Rome en Monte Carlo, en van Marseille tot Barcelona – een versmelting van smaken uit de hele regio. Gasten worden uitgedaagd om op reis te gaan met ZA. ZA nodigt namelijk  innovatieve bartenders vanuit de hele wereld uit om hun beste cocktails te delen. Naast het uitgebreide cocktailmenu is een brede verzameling wijnen geselecteerd om het ZA-menu te complementeren. Wanneer de zon ondergaat, nemen de DJ’s hun positie in.

ZA is zeven dagen per week open en komt aan de Danzigerkade 4 in Amsterdam. Restaurant ZA

Horeca Houthaven Amsterdam

Aan diezelfde kade zit ook Theater Amsterdam, restaurant Boven de Planken, Restaurant Woods, Wilde Kroketten en om de hoek van de kade zitten de hotels Moxy en het Residence Inn by Marriott.

De houthaven dankt zijn naam aan het feit dat in het verleden vrachtschepen uit de hele wereld hier hun hout losten. Het nieuwe stuk Amsterdam sluit aan op het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt. Aan de noordkant van de Houthaven ligt het IJ. Pontsteiger, Tasmanstraat, Spaarndammerdijk, Archangelweg en Haparandaweg vormen de overige begrenzingen van het gebied. Naar verwachting is de vernieuwde Houthaven klaar in 2022.

>> Niets meer missen van Misset Horeca?

Foto's

Reageer op dit artikel