Euro bovenop menuprijs diner Restaurant Week

Euro bovenop menuprijs diner Restaurant Week

De menuprijs van de Restaurant Week in de najaarseditie van 2018 gaat één euro omhoog. Deelnemende restaurants serveren een driegangenmenu voor 28,50 euro. De afgelopen drie jaar bedroeg de prijs telkens 27,50 euro. De prijs voor de lunch gaat zelfs met 3 euro omhoog, van 22,50 naar 25,50 euro.

De najaarseditie van de Restaurant Week 2018 start op 24 september 2018 en duurt tot 10 oktober. De reserveringslijnen zijn inmiddels geopend. Gasten die een actietafel reserveren via organisator Dining City betalen voor een driegangenmenu 28,50 euro.  De afgelopen drie jaar was de prijs telkens 27,50 euro voor drie gangen. De prijs voor een driegangenlunch menu gaat drie euro omhoog: van 22,50 naar 25,50.

Jeroen van den Brink bevestigt de prijsverhoging tegenover Misset Horeca. 'Klopt. We hebben de prijs iets verhoogd zodat restaurants meer marge kunnen maken. We ontvingen geluiden van restaurants en ook uit het onderzoek van Misset Horeca eerder dit jaar bleek dat ondernemers een hogere prijs wilden vragen. Bij een gelijkblijvend aantal reserveringen gaan restaurants nu dus meer verdienen, zegt Van den Brink. 'We moeten nog onderzoek doen naar de btw verhoging dus we weten nog niet hoe we volgend jaar met de menuprijs omgaan.'

Dining City laat weten dat er 600 restaurants deelnemen aan de actie waarvan 75 zaken in bezit van een of meerdere Michelinsterren. Dining City heeft daarnaast 85 nieuwe toppers benoemd.

Restaurant Week aan de zweth
Aan de Zweth

Uit een groot onderzoek naar actieweken dat Misset Horeca in het voorjaar van 2018 hield, bleek die prijs die bleef hangen op 27,50 euro een ergernis. Dit was onder meer het geval bij Marc Boeljon, eigenaar hotel-restaurant Posthoorn, Monnickendam.

Boeljon stak het dat de menuprijs bleef steken op €27,50. ‘Dat was de prijs dit jaar (in de voorjaarseiditie), maar ook al in 2017 en 2016. ‘Mijn inkoopprijzen zijn echt niet gelijk aan die van 2016! Dat is ook een ding waarover ik graag samen zou onderhandelen. Boeljon was zelf initiatiefnemer van de actie van supermarktketen Deen. De 81 supermarkten – met name in Noord-Holland – lieten hun klanten sparen voor 25 procent korting. ‘Die korting kwam voor onze rekening. De marketing was voor Deen. Er was geen sprake van een afdracht per couvert. Deze actie deed 12.000 couverts bij 14 deelnemende restaurants.’ Mar Boeljon doet wel weer mee aan de najaarseditie van de Restaurant Week.

Restaurant Week najaar 2018

Restaurant met een Michelinster vragen een toeslag bovenop de menuprijs. Zo vraagt Katseveer* in Wilhelminadorp 42,50 voor en driegangendiner en 37,50 voor een driegangen lunch per persoon. Bridges in Amsterdam vraag 52,50 euro voor een 4-gangen diner en 37,50 euro voor een driegangen lunch per persoon. Daarnaast doen ook bijvoorbeeld sterzaken als Basiliek mee, De Bloemenbeek, De Swarte Ruijter, Cheval Blanc, De Bokkedoorns** (diner 89,50, lunch 55 euro), De Vrienden van Jacob, Posthoorn, Ratatouille food & wine, Amarone, Aan de Zweth, Fred, FG restaurant** (diner 79,50 voor vijf gangen, 49,50v oor drie gangen lunch), FG FoodLabs, Latour, De Moerbei, Bretelli, Cucina del Monde, Parkheuvel, Perceel, Joelia, Niven en Calla’s.

Heerlijk Stereditie

Collega actiesite Heerlijk.nl houdt de hele maand september een all-in actie bij Sterrestaurants. De prijs voor een all-in vijfgangendiner bij de deelnemers met één Michelinster bedraagt 100 euro, deelnemers met twee Michelinsterren vragen 135 euro voor een all inclusive diner van vijf gangen. Lunchprijzen zijn respectievelijk 50 en 75 euro. De Heerlijk.nl Staredition werd in februari 2018 voor het eerst gehouden. De prijzen lagen toen gelijk aan de septembereditie.

AH en Iens

Ondertussen kunnen gasten ook nog heel 2018 reserveren voor de kortingsactie van AH en Iens bij de deelnemende restaurants. Deze actie biedt een tweede driegangenmenu gratis aan.


>> Meer over actieweken

>> Niets meer missen van Misset Horeca?