nieuws

Sterrenrestaurant Aan de Poel ‘grotendeels total loss verklaard’ na brand

Restaurant 4127

Tweesterrenrestaurant Aan de Poel, het restaurant van chef-kok Stefan van Sprang en maître sommelier Robbert Veuger, is grotendeels total loss verklaard na de brand begin juli. ‘Het hart van Aan de Poel staat er nog en we gaan met een geweldig team van zeer betrokken aannemers bouwen om zo snel mogelijk weer open te kunnen.’

Sterrenrestaurant Aan de Poel ‘grotendeels total loss verklaard’ na brand
Stefan van Sprang, Aan de Poel

‘We zijn met de brand veel kwijtgeraakt. Naast de materiële schade vooral dat stukje geschiedenis waar we allemaal zo hard aan hadden gewerkt’, schrijft het restaurant op Facebook. ‘Men zegt wel eens, tijdens dergelijke momenten leer je wie je vrienden zijn en wij hebben geleerd dat we de afgelopen jaar 10 jaar iets heel moois opgebouwd hebben dat niemand van ons af kan pakken.’

Steubetuigingen

Het sterrenrestaurant bedankt iedereen voor de oprechte steunbetuigingen, hulp en vooral ook voor alle positiviteit.

Het restaurant moest op 6 juli de deuren sluiten nadat die nacht een brand was ontstaan in vermoedelijk de meterkast. ‘Ik ben heel blij dat de schade alleen materieel is en er niemand gewond is geraakt’, zei Stefan van Sprang toen tegen Misset Horeca. Zakelijk gezien noemde hij het wel een drama. ‘Voor de komende twee weken gaat het alleen al om 100 gasten per dag van wie de reservering geannuleerd moet worden. Dat is niet mals’, zei hij begin juli.

Over Aan de Poel

Restaurant Aan de Poel in Amstelveen bestond in oktober van het vorige jaar 10 jaar. In het afgelopen decennium vergaarden de eigenaars, chef-kok Stefan van Sprang en sommelier Robert Veuger, twee Michelinsterren. Toen Veuger en Van Sprang begonnen met Aan de Poel was van een mooie zaak nog geen sprake. Maître-sommelier Robbert Veuger tijdens de viering van het jubileum: ‘Toen we hier aankwamen was er helemaal niets. Er was brand geweest, de bebouwing was gesloopt en het landje lag braak. Je moest echt je best doen om de potentie te zien.’