nieuws

20 jaar Zeezout: Rotterdam op het menu; linnen van tafel

Restaurant 831

Restaurant Zeezout in Rotterdam viert het 20-jarig jubileum met een speciaal menu met bijzondere Rotterdamse ingrediënten. Chef van het eerste uur en huidige eigenaar Patrick van ’t Hart denkt regelmatig na over de koers van Zeezout en wat hij moet doen om bij te blijven. Na 18 jaar deed hij het linnen van tafel.

20 jaar Zeezout: Rotterdam op het menu; linnen van tafel
(meer foto's onder het bericht)

Restaurant Zeezout, van Patrick (47) en Anet ‘t Hart (44) is gespecialiseerd in vis, schaal- en schelpdieren en ligt in hartje Rotterdam aan de Westerkade. Bij de start in 1998 was het van de Engel Groep en Patrick was chef en mede-eigenaar. Acht jaar na de start werd hij volledig eigenaar samen met partner Anet.

Linnen van tafel bij Restaurant Zeezout

In de 20 jaar dat Restaurant Zeezout bestaat, is er volgens Patrick ’t Hart veel veranderd. ‘Zeezout werd in 1998 geopend door de Engel Groep, met Alain Adriaanse en mijzelf achter de kachel en als mede-eigenaren. Sinds 12 jaar zijn Anet en ik honderd procenteigenaar.

Elke paar jaar kijk ik naar mezelf in de spiegel en overdenk ik waar we nu staan en wat we moeten doen om boven de middenmoot uit te komen. Is onze kookstijl nog relevant, hoe zorgen we voor een optimale gastbeleving? Durven te vernieuwen is daarbij belangrijk. Niet alleen in koken en gebruik van producten, maar ook in het interieur en het gebruik van servies. Het verdwijnen van het linnen van vrijwel alle tafels was na 18 jaar wel een dingetje, maar je boort er wel jonger publiek mee aan.’

Wat in twintig jaar tijd hetzelfde is gebleven is de inzet en de motivatie van de ondernemers. ‘Het is best een zwaar vak. Ook voor Anet. Zij is gastvrouw en doet de administratie. Maar runt daarnaast ook ons eigen gezin en het huishouden. Zij is degene waardoor ik kan schitteren als patron en chef van Zeezout.’

‘Ik ben gaan trainen om mezelf fysiek beter te maken en zo kan ik dit zware, maar machtig mooie vak nog lang uitvoeren. We willen in Zeezout nog heel lang onze gasten verwennen.’

Zeezout kwam in 2017 nieuw in de Lekker gids en stond op plaats 97   In 2016 was Zeezout genomineerd voor een Restaurant Award in de categorie beste visrestaurant van Nederland. 

Jubileummenu

Het speciale jubileummenu is een tijdreis door 20 jaar  Restaurant Zeezout, waarin naast de beste vis, schaal- en schelpdieren, ingrediënten zijn verwerkt die hun basis in Rotterdam hebben.

Zo wordt bij oesters bier van de Kaapse Brouwers en Rotterdamse Tomasu sojasaus gebruikt en bij de tartaar van tonijn Rotterdamse yoghurt van Luwia. Andere voorbeelden zijn 010 Vodka bij een gerecht van tomaat en wilde Argentijnse gamba en Rotterdamsche krotenmosterd bij coquille. Ook de duurzaam geteelde oesterzwammen van Rotterzwam ontbreken niet in het menu.

Rotterdamse producten op de kaart

Partrick ‘t Hart: ‘In Rotterdam worden veel heerlijke producten gemaakt en die ben ik door de jaren heen in mijn keuken gaan gebruiken. Ik gebruik in vrijwel elk gerecht wel iets Rotterdams. Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum heb ik de toppers in één menu verwerkt.’

Het jubileummenu serveert Zeezout de hele maand september voor de prijs van € 59,50 voor 5 gangen en € 69,50 voor 6 gangen.


>> Abonnee worden van Misset Horeca?

Foto's

Reageer op dit artikel