nieuws

Brons voor Zeeuws Culinair Team op World Cup

Restaurant 761

Culinair Team Zeeland heeft het brons behaald op de Culinary World Cup in Luxemburg. Het team kwam uit in de koude klasse van regionale teams. 63 equipes van over de hele wereld namen deel aan deze klasse. Zeeland moest twee Scandinavische teams voor laten gaan: Zweden-West en Stockholm.

Brons voor Zeeuws Culinair Team op World Cup

Team Stockholm won goud op de Culinary World Cup, zilver gaat naar Zweden-West en de chefs uit Zeeland nemen de bronzen plak mee naar huis. Er deden 63 teams mee aan de wedstrijd.

Het Zeeuws Culinair Team won al twee keer eerder brons in deze categorie, in 2014 en 2016. ‘Stiekem hadden we wel op meer gehoopt, zegt chef de mission, Daniel Viergever. ‘Het team is enorm gegroeid in creativiteit en rust. Maar de wedstrijd groeit ook, zo hebben we gezien. Ook andere teams worden beter. We zijn enorm trots dat we ons niveau hebben weten vast te houden. Het is echt wel serieuze business en zeker geen gelegenheidsclubje. Het is een ontzettend gaaf podium voor de jonge chefs.’ Er deden geen andere Nederlandse teams mee.

Het Nederlandse team bestaat uit:

Kees Visser – Restaurant Bij Kees Zierikzee (captain)
Serge Brondgeest – Restaurant Smaek in Renesse
Patrick Bos – Fletcher Veerse Meer
Jeffrey Buijl – leerling, opgeleid door Kees Visser
Timo Cornelisse – eigenaar Ticho Chocolade (patissier)

Drie assistenten:
Martin Wijermans – Bij Kees, Zierikzee
Remond Broekhuis – Hampshire Inn, Renesse
Dennis Jansse – Brasserie Burgh, Burg-Haamstede

Chef de Mission:
Daniel Viergever, eigenaar van camping De Brem in Renesse

Steun sponsoren

Het team moet het hebben van sponsoren. Hoofdsponsor is Verstegen Spices, logistiek sponsor is Bidfood. Viergever: ‘Zonder onze sponsoren staan we nergens. Dus ik wil ze allemaal bedanken. Bidfood stelt bijvoorbeeld elke wedstrijd weer vervoer beschikbaar, inclusief chauffeur. Hoe mooi is dat?’ Hans Stout van adviesbureau Stout is naast zelf geldschieter voor het team, verantwoordelijk voor de werving van sponsoren.

Het meest trots is Daniel Viergever op het koude plateau dat het team wist neer te zetten. ‘Daar spatte de ervaring van af. En ook de jury was onder de indruk. Omdat het koude klasse is wordt er niet geproefd maar de jury is zo vakkundig dat ze natuurlijk direct doorhebben wanneer kleurstof is ingezet. Ze snijden producten wel aan en jureren heel zorgvuldig.’ In totaal heeft het team zo’n dertig gerechtjes gemaakt, variërend van voor- en hoofdgerecht, patisserie, terrines en patés.

Het Nederlandse team won eerder al zilver in de warme klasse.

Reageer op dit artikel