Dani García maakt hamburgertent van driesterrenrestaurant

Dani García maakt hamburgertent van driesterrenrestaurant

De Spaanse topkok Dani García sluit zijn gerenommeerde driesterrenrestaurant 'Dani García' in Marbella en maakte er een steakrestaurant van met een hoofdrol voor hamburgers.

Enkele weken na de komst van de derde ster, maakte de topchef het nieuws bekend. De derde Michelinster is volgens García een bekroning en de beste erkenning mogelijk, maar hij vindt dat hij een andere koers moet gaan varen, mede omdat hij zelf nog maar weinig aanwezig kan zijn in het restaurant.  Restaurant Dani Garcí sluit op 22 oktober en wordt dan omgebouwd tot steak house met vooral veel hamburgers.

De krant El País berichtte dat García het erg druk krijgt met zijn kookprogramma voor de Spaanse publieke omroep TVE en dat culinaire journalisten vermoeden dat García zijn zinnen nu op een zaak in de hoofdstad Madrid heeft gezet.

'Ik zal me altijd als een chef met drie sterren voelen. Ik koester ze, maar andere soorten successen zullen op mijn pad komen', zegt hij tegenover lavanguardia.com. Daar noemt hij de derde ster een mooie afsluiter. 'Maar ik loop al jaren met dit idee in mijn hoofd.'