nieuws

Marleen Brouwer van De Loohoeve Gastvrouw van het jaar GaultMillau 2019

Restaurant 1752

Marleen Brouwer van De Loohoeve in Schoonloo is verkozen tot Gastvrouw van het Jaar 2019 door GaultMillau. ‘Marleen Brouwer is een eigenzinnig gastvrouw die met oprechtheid, relativeringsvermogen, gevoel voor humor en verstand van zaken iedere avond met haar aanwezigheid weet te verrijken’, zo klonk maandag 3 december na de lancering van de GaultMillau gids 2019.

Marleen Brouwer van De Loohoeve Gastvrouw van het jaar GaultMillau 2019

Het jonge ondernemersechtpaar Jeroen en Marleen Brouwer timmert in Schoonloo in hoog tempo aan de weg met hun indrukwekkende gerechten op basis van Drentse producten en met een uitzonderlijk gastvrij ontvangst. GaultMillau zegt over Brouwer: ‘Ze is weliswaar jong, ze leidt haar brigade kordaat en met warmte. Ieder van haar collega’s weet zich gezien en gesteund en dat maakt de sfeer in De Loohoeve er één van kracht, rust en vertrouwen. Brouwer tilt met haar oprechte aandacht en integriteit zowel haar medewerkers als de beleving van de gasten naar een hoger niveau.’ Het restaurant staat dit jaar met 16 van de in totaal 20 punten in GaultMillau 2019 gids.

Jeroen en Marleen Brouwer: ‘We gaan voor Michelinster voor De Loohoeve’

Hoewel beide ondernemers van huis uit chef zijn, heeft Marleen zich opgeworpen als gastvrouw van De Loohoeve. Ze helpt echter nog steeds bij het bedenken van gerechten en haar voorliefde voor desserts maakt dat ze nog vaak in de koude keuken staat.

Gouden Koksmuts

Reportage: Jeroen en Marleen Brouwer: ‘we gaan voor Michelnster voor De Loohoeve’

Het team van De Loohoeve uit Schoonloo, bestaande uit Jeroen Brouwer, Marleen Brouwer en Jorgo Tzanos, sleepte afgelopen jaar meerdere prijzen in de wacht. Maandag 8 januari 2018 won ze de Gouden Koksmuts. Volgens de jury waren het vis- en groentegerecht van De Loohoeve ‘overduidelijk’ het beste. Dat De Loohoeve mee mocht doen aan de wedstrijd, is bijzonder omdat het restaurant geen Michelinster heeft of een SVH Meesterkok. Een vereiste voor de wedstrijd. ‘We schrijven ons als jaren in, steeds mochten we niet. Maar dit jaar mochten we eindelijk’, aldus Jeroen Brouwer. ‘Dit is toch de koning van de wedstrijden’, vult Marleen Brouwer aan, tweevoudig winnaar van het Bronzen Koksmes (NK leermeester-leerling). Vanwege de winst van het Bronzen Koksmes besliste de jury dat De Loohoeve in 2018 wel mee mocht doen.

Over GaultMillau 2019

GaultMillau brengt dit jaar in Nederland zijn zestiende gids uit met een nieuw team onder de bevlogen leiding van Godfried van der Lugt. De vernieuwde GaultMillau Nederland gids 2019 is uitgevoerd in kleiner, handzamer formaat en blijft het gehele jaar door in de boekhandel beschikbaar. De gids wordt aangevuld door de GaultMillau website en een gratis te downloaden app. Hij bevat meer dan 700 adressen, waaronder ruim 200 nieuwe ontdekkingen; nieuwe restaurants, maar ook bestaande restaurants die voor het eerst in de gids staan.

Bekijk hier de Absolute Top van GaultMillau 2019>