Ciel Bleu in wereldwijde Top 25 volgens Tripadvisor

Ciel Bleu in wereldwijde Top 25 volgens Tripadvisor

Tripadvisor stelt elk jaar ranglijsten samen op basis van reviews en scores van gebruikers van de website. Ciel Bleu staat wereldwijd in de Top 25, en bovenaan de Top 10 Beste restaurants in Nederland voor 2019. Ciel Bleu is ook het enige Nederlandse hotel dat in de Europese Top 25 staat.

Het beste restaurant van Nederland is volgens gebruikers van Tripadvisor Ciel Bleu** in Amsterdam. Het tweesterrenrestaurant in Hotel Okura Amsterdam staat bovenaan in de Top 10 Beste restaurants van Nederland. Bovendien op de 12e plek van de Europese Top 25 en zelfs op plek 20 in de wereldwijde Top 25.

Achter Ciel Bleu staat Sazanka, ook in Hotel Okura, op plek twee in de Nederlandse lijst. Restaurant Blue Pepper in Amsterdam maakt de top-3 compleet. In de Top 10 staan 8 restaurants in Amsterdam. Ook valt op dat zes van de tien restaurants in een hotel zitten (zeven als De Librije wordt meegerekend).

Op de internationale lijsten staan verder geen Nederlandse restaurants, wel staat The Jane** in Antwerpen, van de Nederlandse chefs Sergio Herman en Nick Bril in de Europese Top 25 op plek 22. Au Crocodile in Straatsburg, Frankrijk staat bovenaan de Top 25 van beste restaurants ter wereld en is ook het beste restaurant van Europa, volgens Tripadvisor

Tripadvisor stelt elk jaar ranglijsten samen op basis van reviews en scores van gebruikers van de website.

De Top 10 Beste restaurants van Nederland 2019

  1. Ciel Bleu (Hotel Okura), Amsterdam
  2. Sazanka (Hotel Okura)
  3. Blue Pepper, Amsterdam
  4. Spectrum (Waldorf Astoria), Amsterdam
  5. De Librije, Zwolle
  6. Vinkeles (hotel The Dylan), Amsterdam
  7. De Silveren Spiegel, Amsterdam
  8. Château Neercanne, Valkenburg
  9. La Rive (Amstel Hotel), Amsterdam
  10. Restaurant Adam, Amsterdam

Top 25 beste hotels

Naast de top 10 beste restaurants zet Tripadvisor ook de Top 25 van beste hotels op een rij. In de algemene ranglijst én in enkele subcategorieën staat Waldorf Astoria Amsterdam op één.

Bekijk hier de hotelranglijsten