nieuws

Derde restaurant voor Michiel Deenik van VisaandeSchelde

Restaurant 3004

Michiel Deenik opent in het najaar van 2019 zijn derde horecabedrijf in Amsterdam. Tijdens de Horecava in de Rai in Amsterdam gaf hij begin januari alvast een inkijkje met een pop-up van The Traveller, zoals zijn nieuwe zaak gaat heten. Deenik doet The Traveller niet alleen: Neal Valentijn en Jeroen van Brussel zijn mede-ondernemers. Chef Dennis Koopmans wordt – net als bij VisaandeSchelde en Roast Room – verantwoordelijk voor de keuken. Hoe gaat het er uit zien en wat staat op de kaart?

Derde restaurant voor Michiel Deenik van VisaandeSchelde
The Traveller (meer beeld onder het bericht)

The Traveller van Michiel Deenik gaat in september 2019 open als de bouw volgens plan blijft verlopen. Het restaurant komt in Amsterdam-Zuidoost aan de Bijlmerdreef op de campus van ING Dit is de werkplek van 15.000 werknemers en studenten. Het restaurant krijgt een markante huisvesting over twee verdiepingen in het centrale park dat de kantoren met elkaar verbindt. De verdieping zweeft als het ware in het pand. Boven gaat ingezet worden voor events en besloten feesten, borrels en vergaderingen. Onder komt het daadwerkelijke restaurant met 150 couverts. De zaak is straks zeven dagen per week geopend, vanaf 7 uur in de ochtend.

Keukens uit de hele wereld

Chef Dennis Koopmans heeft samen met Michiel Deenik en Neal Valentijn een ‘kaart van de wereld’ gemaakt. ‘Geen fusion, wij proberen de gerechten bij één bron te houden. Dat kan de Portugese keuken zijn met de Spicy Prawns maar ook de Chinese met onze Rib Fingers. De bron is de hele wereld, maar we gaan niet stijlen mixen. Op het menu bijvoorbeeld: Papadum, Gado Gado, Beef Curry, Ceviche, Shiitake Ramen en een Bavette met bataat, sjalot en chimichurri.’ Prijzen variëren van 9 tot 12 euro per gerechtje.

Hoewel The Traveller los staat van ING hopen Deenik en Valentijn wel dat het kantoorpersoneel er regelmatig komt eten. ‘Wij huren alleen van ING. Verder zijn er geen verbintenissen. Plat gezegd zijn we ook niet hun bedrijfskantine. We zetten er met de Traveller een toegankelijk restaurant neer. Dat voor elke dag geschikt is. Mensen kunnen een of twee gerechtjes nemen of delen. Ook de prijzen blijven volgens Valentijn zeer schappelijk. De prijzen die we op de Horecava hanteerden, gaan straks ook in het echt gelden. Dus tien euro voor drie Duck Rolls.’

Personeel

Personeel krijgt Deenik onder meer door inzet van Temper. Deenik: ‘Een transparant systeem waar medewerkers zelf in kunnen schrijven op diensten. Een soort marktplaats voor freelancers in de horeca. Omdat de Traveller een grote piek overdag zal hebben, zie ik geen noemenswaardige problemen. We zoeken er een internationale crew die goed aansluit bij de internationale kaart en het publiek. Wij bieden een mix van wereldgerechten aan en deze zullen worden bereid en opgediend door een mix aan culturen. Ook wijnen en dranken komen uit alle windstreken.’

Valentijn en Deenik: ‘Voor VisaandeSchelde en Roast Room werken we ook al met Temper samen. Het is een transparant systeem dat niet alleen medewerkers beoordeelt, maar ook ons als ondernemers. Dus als je niet goed bent voor je mensen zie je dat terug in je score.’

Taakverdeling

Neal Valentijn, nu operationeel verantwoordelijk voor The Roast Room, krijgt de dagelijkse leiding van The Traveller. Jeroen van Brussel is de financieel/administratieve duizendpoot en Michiel Deenik ontwikkelt de menukaart.

Pand the Traveller

Het horecapaviljoen, naar ontwerp van Powerhouse Company, wordt ontwikkeld door OVG Real Estate en G&S Vastgoed. Studio BvanB tekende samen met de architect voor het interieur. Met de glazen pui met afgeronde hoeken, een houten dak en een oppervlakte van ruim 900 vierkante meter wordt het een opvallende verschijning. ‘Voor de akoestiek nemen we speciale maatregelen.’

De keuken die Rosval voor The Traveller neerzette op de Horecava komt straks daadwerkelijk in het nieuwe pand. Ook het glaswerk en het servies (met de ballon en het lepeltje als logo) komen in de zaak terug.

Foto's

Reageer op dit artikel