Talentvolle chefs strijden in kookwedstrijd Chaîne des Rôtisseurs

Talentvolle chefs strijden in kookwedstrijd Chaîne des Rôtisseurs

Zes jonge en talentvolle chefs gaan vandaag, maandag 18 februari, bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort de strijd met elkaar aan tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. De winnaar is niet alleen de beste van Nederland, maar plaatst zich ook voor de internationale finale in het Canadese Calgary.

De Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition is een jaarlijkse kookwedstrijd voor jonge koks. Organisator Chaîne des Rôtisseurs biedt talentvolle chefs hiermee de mogelijkheid hun culinaire vaardigheden te tonen in een concurrerende omgeving en te midden van leeftijdsgenoten.

De deelnemers

Zes gerenommeerde restaurants sturen dit jaar een van hun talenten naar Amersfoort. De chefs die maandag 18 februari in actie komen zijn:
• Ralph Benneker (winnaar Zilveren Koksmes) van Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte (1 ster)
Jelle Horst van La Provence in Driebergen (1 ster)
• Kevin van de Poppe van Hotel Landgoed Het Roode Koper in Leuvenum (1 ster)
• Dave Staal van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden
• Gertjan Tempert van De Nederlanden in Vreeland (1 ster)
• Sander de Vette van De Mandemaaker in Spakenburg

De wedstrijd

Iedere deelnemer van de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition ontvangt een black box met ingrediënten, waarmee een driegangenmenu (voor-, hoofd- en nagerecht) moet worden gemaakt voor vier personen. De wedstrijd vindt overdag plaats bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort, de prijsuitreiking is tijdens het avonddiner.

Internationale finale

De chef die ’s avonds tot winnaar wordt uitgeroepen, is niet alleen de beste van Nederland maar mag ook deelnemen aan de internationale finale. Deze vindt komend najaar plaats in het Canadese Calgary.

Over de wedstrijd

De nationale editie van de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs wordt voor de derde keer gehouden. De primeur was in 2017 voor Michel Oude Booijink van Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte. Hij deed ook tijdens de internationale finale van zich spreken door daar als tweede te eindigen. In 2018 won Rick Stehr van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden de nationale finale. De mondiale wedstrijd wordt sinds 1977 jaarlijks gehouden.

De primeur was in 2017 voor Michel Oude Booijink van Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek

Over Chaîne des Rôtisseurs

De wedstrijd is een initiatief van la Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, een vereniging van liefhebbers van gastronomie, goed eten en mooie wijnen. Chaîne des Rôtisseurs is een prestigieuze internationale organisatie waarbij leden maandelijks lunches en diners genieten in de betere restaurants. In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals meerdaagse culinaire evenementen en kookwedstrijden.