nieuws

Jacob Jan Boerma: ‘Meer dan 50 Michelinsterren op Chefs at the Parc’

Restaurant 5540

Jacob Jan Boerma: ‘Meer dan 50 Michelinsterren op Chefs at the Parc’
foto: Sacha de Boer

Parc Broekhuizen opent haar deuren voor het gastronomisch evenement Chefs at the Parc. Vier dagen lang zijn ’s werelds meest vooraanstaande chefs – in totaal goed voor 50 Michelinsterren – te gast op het historische landgoed in Leersum. ‘Dit wordt ongekend’, aldus een enthousiaste Jacob Jan Boerma tegenover Misset Horeca.

Tijdens Chefs at the Parc – dat plaatsvindt van 24 tot en met 27 mei 2019-  staat Parc Broekhuizen’s eigen keukenteam in de keuken met een team aan sterrenchefs van over de hele wereld. Welke chefs precies komen, houdt Jacob Jan Boerma nog even voor zich. ‘Maar zoveel internationale sterrenchefs hebben we nog niet eerder bij elkaar gekregen in Nederland.’ Boerma hoopt er  onder meer Nederland nog meer mee op de gastronomische kaart te zetten.  ‘Het is een enorme organisatie, maar ook echt fantastisch. Om alle chefs naar Parc Broekhuizen te krijgen, zegt Boerma één fout te hebben gemaakt. ‘Ik heb beloofd om ook bij hen te gaan koken’, zegt hij lachend.

De door Michelin met drie sterren bekroonde chef van De Leest in Vaassen is sinds 1 september 2017 verantwoordelijk voor de culinaire invulling van Parc Broekhuizen in Leersum en het bijbehorende sterrestaurant Voltaire. Boerma geeft er leiding aan een team van jonge en ambitieuze talenten: Voltaire’s chef Robert Poel (eerder werkzaam bij De Leest) en executive chef Thomas Diepersloot.

Chefs at the Parc

Tijdens Chefs at the Parc, omschreven als het nieuwe internationale gourmet festival, zullen gasten genieten van onder meer een diner genaamd ‘Creativity around the world’, ‘The natural kitchen’, ‘Incredible Europe’ en ‘International kitchen party’. Daarnaast worden op zondag en maandag een lunch georganiseerd met respectievelijk namen als ‘Celebrate Dutch Sunday Delights’ en ‘Celebrate Dutch Monday Delights’.

Parc Broekhuizen Leersum

Parc Broekhuizen

‘Parc Broekhuizen is voor mij al jaren een droomlocatie’, zegt Jacob Jan Boerma. ‘Het landgoed is een unieke plek waar alles bij elkaar komt: een bijzondere historie, een prachtige omgeving en een intieme sfeer binnen. Mijn doel is om gasten mee te nemen in een ervaring, waar al dit moois samensmelt met wat wij in het restaurant te bieden hebben.’ Tijdens Chefs at the Parc wil Boerma ook graag jonge Nederlandse chefs die hun sporen hebben verdiend,  een podium bieden. ‘Het is die generatie die Nederland gastronomisch écht op de kaart moet gaan zetten. Daar wil ik ze ontzettend graag bij helpen.’

Parc Broekhuizen

Parc Broekhuizen

Over Jacob Jan Boerma

Jacob Jan Boerma begon zijn opleiding in Nederland. Nadat hij in verschillende landen voor bekende chef-koks had gewerkt, opende hij in de zomer van 2002 de deuren van zijn eigen restaurant De Leest in Vaassen. Daar verdiende hij na zes maanden al zijn eerste Michelinster. De tweede ster volgde in 2007 en de derde in 2013. In 2010 benoemde Gault Millau Jacob Jan tot ‘Chef van het Jaar’. Medeverantwoordelijk voor het succes van het restaurant is partner en sommelier Kim Veldman. Op 30 april 2016 opende The White Room, het  restaurant in het  NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam dat in december 2017 werd bekroond met een Michelinster. Jacob Jan Boerma heeft hier ook zijn naam als signature chef aan verbonden.