Kees Visser van Bij Kees in Zierikzee sluit deuren voor nieuwe uitdaging

Kees Visser van Bij Kees in Zierikzee sluit deuren voor nieuwe uitdaging

Kees Visser van restaurant Bij Kees in Zierikzee sluit de deuren van zijn restaurant. 'Op 31 oktober stoppen we', vertelt Kees Visser - één van de vijf chefs die zich heeft geselecteerd voor de Nederlandse finale van Bocuse d'Or - tegenover Misset Horeca. Visser start op 1 november als chef-kok in restaurant Cristó in hotel Mondragon in Zierikzee.

Kees Visser vertelt dat hij zijn restaurant Bij Kees in 2017 al heeft overgedragen aan  Stichting Ojee ADHD. Die zocht een restaurant met een goede leermeester in de keuken, en vond die in Kees Visser. 'Was heel erg leuk om te doen, maar toen deze uitdaging bij Mondragon op mijn pad kwam, wilde ik dat niet weigeren.' Visser wordt verantwoordelijk voor de complete banqueting in hotel Mondragon.

'Dat is natuurlijk een prachtige uitdaging, en de ambities daar liggen heel hoog.' Visser vertelt verder het keukenteam er zo goed als rond te hebben. Martijn Wijermans en Jeffrey Buijl, twee koks uit de keuken van Bij Kees neemt hij mee naar Cristó. 'De naam Bij Kees zal gaan verdwijnen. Natuurlijk deed dat wel een beetje pijn.' Wat er in het pand komt van Bij Kees, weet de kok niet. Vissser is één van de vier chefs die zich heeft geselecteerd voor de Nederlandse finale van Bocuse d’Or 2019, niet. De vijfde finalist, Menno Post, werd later aan dat rijtje toegevoegd.

Menukaart Cristó

'Plan is dat restaurant Cristó in hotel Mondragon op 1 december de deuren opent. Op de kaart komen Franse gerechten in de hedendaagse uitvoering. 'Op de kaart maken we van tijd tot tijd korte uitstapjes naar de Baskische keuken. Dat zijn we verplicht aan Cristó, naamgever en geboren en getogen in deze gastronomische regio in Spanje.'

Mondragon

Na ruim zestien jaar leegstand maakt Mondragon zich op voor een nieuwe toekomst. Het rijksmonument aan de Oude Haven in Zierikzee wordt de komende tijd getransformeerd tot een sfeervol en intiem stadslogement met 41 kamers en suites in verschillende prijscategorieën, twee zalen, een restaurant én brasserie, een stadstuin en een half verdiepte parkeerkelder met 32 parkeerplaatsen onder het hotel. In de toekomst zal het hotel mogelijk worden uitgebreid met een city spa.

Directeur Govert Janzen zei hier eerder over:  ‘Het moet een plek worden waar jong én oud zich meteen thuis voelt. Een stijlvol viersterrenhotel met de gemoedelijkheid van een B&B. Het hotel wordt hoogwaardig afgewerkt en volledig gemoderniseerd, met behoud van de oorspronkelijke sfeer en ambiance. We kiezen daarom voor een klassieke uitstraling, met warme, chique ingerichte hotelkamers en suites, passend bij de historie en omgeving van Mondragon.’