Marleen en Jeroen Brouwer: Loohoeve* gaat verhuizen

Marleen en Jeroen Brouwer: Loohoeve* gaat verhuizen

Marleen en Jeroen Brouwer uit Schoonloo zetten het pand van hun sterrestaurant De Loohoeve in de verkoop. Het duo gaat verhuizen. 'We blijven in Noord-Nederland. De exacte locatie kunnen we nog niet onthullen,' laat Marleen Brouwer weten aan Misset Horeca.

'Onze ambitie is en blijft koken op het hoogste niveau. Daar houden we van. Maar nu hebben we ook hotelkamers en dat hebben we eigenlijk nooit geambieerd.' De verhuizing zal niet eerder plaatsvinden dan 2020. 'We hebben de gidsen als Michelin, GaultMillau en Lekker op de hoogte gebracht van onze plannen, maar we hopen dat we voor 2020 de vermeldingen - de Michelinster, 16 punten GaultMillau,  nummer 83 in de Lekker 500 -  met De Loohoeve behouden. We stoppen niet met koken,' zegt Marleen (32)

De exacte verhuisdatum hangt af van het moment van verkoop van de huidige locatie. Jeroen en Marleen Brouwer hebben hun restaurant met hotel en woonhuis nu te koop staan en werken aan de verbouwingsplannen van het nieuwe restaurant.

'Hier ondernemen geleerd'

Het paar, dat in december 2018 een Michelinster kreeg voor hun restaurant, wil zich volledig kunnen concentreren op het runnen van alleen een restaurant. Jeroen Brouwer (29): ‘Toen wij in 2015 de kans kregen om De Loohoeve over te nemen hebben we die kans gegrepen. Ik was er als chef in loondienst sinds 2013 en het was altijd al onze droom om een eigen restaurant te hebben. Hier hebben we onze ambities voor een restaurant op topniveau waar kunnen maken en we hebben geleerd om te ondernemen, daar zijn we enorm dankbaar voor.

Tegelijkertijd begon de omvang van de onderneming te klemmen. Het runnen van een hotel met 12 kamers en het onderhouden van een perceel van ruim 7.000 vierkante meter met tuinen, een terras, drie gebouwen en veel buitenruimte bleek zoveel tijd en energie in beslag te nemen dat het ten koste zou kunnen gaan van verdere groei van het restaurant en van ons gezinsleven. Daarom hebben we besloten de zaak te koop te zetten en te zoeken naar een nieuwe locatie waar we ons volledig kunnen focussen op het restaurant.’

Loohoeve te koop

Nieuwe locatie

Marleen Brouwer: ‘Inmiddels hebben we een nieuwe locatie gevonden waar we ons volledig kunnen focussen op ons restaurant en waar we flinke stappen vooruit kunnen zetten. De locatie kunnen we nog niet bekendmaken, maar we blijven in het noorden van Nederland. In ieder geval wordt het een heel vet restaurant op een unieke locatie. Tot we gaan verhuizen blijven we in De Loohoeve vanzelfsprekend met hetzelfde enthousiasme en op het hetzelfde niveau werken. We zullen tijdig communiceren wanneer we gaan sluiten zodat gasten niet worden geconfronteerd met een plotselinge annulering van onze kant’, aldus Marleen.

Loohoeve te koop

De Loohoeve

De Loohoeve is gelegen op een perceel van ruim 7000 vierkante meter grond en bestaat uit drie panden waarin het restaurant, een hotel met 12 kamers (eenvoudig uit te breiden naar 16 of meer kamers) en een riant woonhuis zijn gevestigd.

De prachtige groene omgeving van Schoonloo biedt veel toeristische mogelijkheden. Jeroen Brouwer: ‘We verkopen een zeer gezond en goed lopend bedrijf, dat waren we al vóór we de Michelinster kregen. Het pand biedt veel mogelijkheden. Een grote brasserie van 100+ couverts op een betaalbaar niveau is bijvoorbeeld erg geschikt. En het terras van ruim 100 vierkante meter dat de hele dag door zon heeft kan eenvoudig uitgebreid worden naar ruim 500 vierkante meter.

Het pand is in de verkoop bij AW Horeca Makelaars, Koert van de Weer, tel.  06 51 41 53 23.

Met onderstaande, ietwat 'schimmige' video kwam het ondernemerspaar maandag 8 juli naar buiten.

>> Lees hier een reportage over deze Drentse krachtpatsers