Gallery61 opent in historische Haagse passage

Gallery61 opent in historische Haagse passage

In De Passage, een van de oudste panden van Den Haag, opent Gallery61 haar brasserie, omschreven als een atelier van smaken. De kleurrijke horecagelegenheid serveert gerechten met ingrediënten van lokale leveranciers. Zowel de gerechten als het moderne interieur krijgen bij Gallery61 een kunstzinnige knipoog.

De Passage is een historische winkelgalerij met grootse glazen koepels, marmeren vloeren en imposante gegraveerde gevels. Een Art-Deco bouwwerk waar winkelend publiek uit verschillende hoeken samenkomt op de centrale rotonde. Het pand waarin Gallery61’s  dat huist in een Rijksmonument, behoudt haar klassieke details maar krijgt een vleugje van nu – zowel in het interieur als het menu.

Gerechten

Waarom boodschappen doen ver weg, als je het bij de buren kan krijgen? Zo haalt Gallery61 haar verse vis bij Hollandvis in Scheveningen. Grazen de koeien van slager Piet van den Berg enkele kilometers verderop in natuurgebied De Groenzoom. En komen de prijswinnende kazen van Ed Boele, al 25 jaar de kaasspecialist van de stad. Deze lokale ingrediënten veranderen in de handen van de chefs in gerechten met een twist. Zo komen de Haagse eggs benedict op een wafel met kalkoenfilet. Worden de gamba’s gegrild met roze pomelo. En krijgt de bavette een saus van zwarte knoflook. Maar ook de borrel verheft Gallery61 tot een kunst. Olijven marineren hier in Hermit Dutch Coastal Gin en de chefs laten hun creativiteit de vrije loop in hun artistieke XL-borrelplateau.

Het interieur van Gallery61 kent tinten van okergeel en diepblauw met grafisch zwart-wit en bloemenprints. Maar bij Gallery61 is kunst niet wat het lijkt. Het meisje met de parel blijkt geen meisje te zijn en het schilderij van de fauteuil biedt ook een daadwerkelijke zitplaats. Ook Den Haag is al kunst op zich. De grote omlijste ramen geven gasten een uitzicht over het rumoer van de stad. Terwijl de houten panelen, marmeren tafels, bollampen en gouden accenten de allure van haar thuisbasis omarmen.