IJscentrum start met speciale horecatraining

IJscentrum start met speciale horecatraining

IJsbereiden in de horeca is een nieuwe tweedaagse training van het ijscentrum. Tijdens de cursus leren chefs zelf hun ijs te maken op een ambachtelijke manier. De eerste training is in februari en wordt gegeven door Hidde de Brabander en Jacques Vos.

Hidde de Brabander was onder andere chef-patissier op Landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort en zwaaide de scepter over de zoete kant van het met drie Michelin sterren bekroonde restaurant Parkheuvel in Rotterdam en De Librije in Zwolle. In 2010 geen hij zelfstandig verder.

Ijscentrum
Hidde de brabander

Met de cursus IJsbereiden in de horeca leer je als kok alles over ijs maken; zowel ijs op basis van melkbestanddelen als vruchtenijs. De cursus richt zich specifiek op de bereiding van ijs in de restaurantkeuken. Er wordt dus met apparatuur en recepturen gewerkt op schaalgrootte, zoals in de restaurantkeuken gebruikelijk is.

IJscentrum

Naast de basiskennis van de beide ijssoorten, wordt veel aandacht besteed aan de receptuurbalans. Mondgevoel en smeltgedrag zijn bepalend voor de smaakbeleving. Een vooropleiding is niet nodig. Wel moeten deelnemers bekend zijn met de professionele hygiëneregels in de keuken. Daarnaast is werkervaring in de keuken een pre. De cursus wordt afgesloten met het certificaat IJsbereiden in de horeca.

De tweedaagse cursus vindt plaats op diverse data in februari en maart. De cursus wordt verzorgd door Hidde de Brabander en Jacques Vos. De locatie is het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen.