GaultMillau bundelt Take Away als steun in coronacrisis

GaultMillau bundelt Take Away als steun in coronacrisis

Restaurantgids GaultMillau Nederland steunt de horecasector met een speciale webpagina met restaurants die vanwege de coronacrisis Take Away aanbieden.

‘Het team van GaultMillau wil de horecasector een hart onder de riem steken in deze moeilijke periode. Daar veel mensen thuis zitten zijn de eerste initiatieven reeds genomen om als restaurant in deze tijd te focussen op afhaal- en/of bezorgmaaltijden,’ laat Godfried van der Lugt, managing directir van GM Nederland weten.

‘Om ook een steentje bij te dragen hebben wij een speciale pagina gelanceerd met restaurants die in ‘Take Away’ voorzien vanwege de coronacrisis.’

GaultMillau corona

Restaurants uit de Gault&Millau-gids of Gault&Millau POP-gids die hun gasten afhaalmaaltijden aan bieden kunnen zich aanmelden bij godfried@gault-millau.nl voor vermelding bij deze ‘Chef’s Take Away’ collectie. 28 zaken staan al vermeld. Waaronder Rijks in Amsterdam, Frenchie en Fris in Haarlem, Central Park in Voorburg, Gym & Gin in Rotterdam, Flores in Nijmegen, Hanninkshof in Enschede en Noble in Den Bosch.

Annuleringen en omzetverlies

Uit onderzoek van KHN over de invloed van het coronavirus op de horeca onder bijna 4.000 horecaondernemers blijkt dat 55% meer annuleringen ervaart van bestaande reserveringen dan normaal. Daarnaast ervaren zij gemiddeld 33% omzetverlies door de adviezen en maatregelen.

KHN verwacht dat de negatieve gevolgen van het coronavirus voor langere tijd merkbaar zullen zijn. De maatregelen krijgen door de aankondigingen vanuit de Verenigde Staten en Den Haag nog meer impact.