Rijks limiteert aantal bestellingen voor maaltijdbezorging: 'Hier waren we niet op voorbereid'

Rijks limiteert aantal bestellingen voor maaltijdbezorging: 'Hier waren we niet op voorbereid'
Joris Bijdendijk (c) Rinze Vegelien

Joris Bijdendijk en zijn team startte vorige week maandag met afhaal- en maaltijdbezorging vanuit sterrestaurant Rijks. Vanwege de enorme toename aan bestellingen, besliste het team afgelopen weekend om het aantal bestellingen te limiteren.

'Vorige week maandag gingen we van start met take-away en maaltijdbezorging. Toen deden we zo'n 100 maaltijden. Het werden er iedere dag meer', meldt Bijdendijk op Instagram. Zaterdagavond had Rijks meer dan 1.000 bestellingen vóór 18:00 uur. Het systeem crashte, waardoor werken niet meer mogelijk was. Joris Bijdendijk verontschuldigt zich richting de bestellers. 'Hier waren we totaal niet op voorbereid. Ik denk dat we anders naar 3.000 maaltijden waren toegegaan. Zaak is nu om hier op een verantwoorde manier mee om te gaan', zegt hij tegen Misset Horeca.

Bestellingen limiteren

Rijks heeft nu besloten om de service te wijzigen. 'Vanwege gezondheid- en veiligheidsredenen limiteren we het aantal bestellingen met een tijdslot. We willen veiligheid en kwantiteit boven kwantiteit stellen. We gaan maximaal 400 bestellingen per dag doen.'

16 maart startte sterrestaurant Rijks met het bezorgen en laten afhalen van maaltijden voor diner. 'Omdat het grootste deel van Nederland thuis zit, willen wij onze gasten hiermee toch een avondje uit geven. Alleen dan aan de eigen eettafel', zei Bijdendijk daarover.

Het menu van drie gangen (€32,50) bestaat uit een groene gazpacho vooraf, tri-tip van rund als hoofdgerecht en een chocolade brownie als afsluiter. 'Bij het menu serveren we een gezonde amuse, speltbrood met boter en friandises. Om de sfeer van Rijks thuis na te kunnen bootsen, is een brief met instructies bijgevoegd van Joris Bijdendijk zelf. Indien gewenst kunnen er ook wijnen bij besteld worden.'

Het menu wordt bezorgd via Deliveroo en Uber Eats. Ook is het mogelijk om het eten zelf af te halen bij het restaurant. De bestelling verloopt dan ook via beide bezorgdiensten.


Schrijf gratis in voor thema updates

Misset Horeca stuurt regelmatig updates per mail over belangrijke thema's voor de horeca-ondernemer: interieur voor je zaak, horecapersoneel, terras, koffie, bier en ook voor starters in de horeca heeft Misset Horeca een update. De nieuwsbrieven bevatten trends, kennisartikelen, nieuws, handige tips en inspiratie van collega's.

Schrijf je gratis in!