Restaurant Felix lanceert 'holistisch diner'

Restaurant Felix lanceert 'holistisch diner'

Zes weken na de opening was het team van Restaurant Felix genoodzaakt de deuren alweer te sluiten wegens de coronamaatregelen. Nu gaan op 11 juni de deuren weer open en wordt 'Felix | 360' gelanceerd: een holistisch diner waar alle zintuigen geprikkeld worden, in de concertzaal van Felix Meritis.

Restaurant Felix komt in deze bijzondere tijd met een uniek concept. Voor het eerst in de geschiedenis van Felix Meritis, creëert het team van Restaurant Felix een unieke ervaring in de concertzaal. Met waarborging van de 1,5 meter regel, nemen 30 gasten tegelijk deel aan een ’holistisch diner’. Door middel van projectie, licht en audio wordt een exclusieve ervaring neergezet, waar er 360 graden om je heen alle zintuigen geprikkeld worden. 'Het is als een voorstelling, natuurlijk toepasselijk in een concertzaal, maar waar je dan zelf deelgenoot van bent.'

Elke donderdag, vrijdag en zaterdag kunnen gasten reserveren voor twee verschillende ervaringen. De eerste optie is een driegangenmenu, waar gasten van 17:30 tot 19:30 in de watten worden gelegd. De tweede ervaring bestaat uit een vijfgangenmenu, durende van 20:30 tot 23:30.

Sander van Loenen Martinet, maître d’ van Restaurant Felix, legt uit hoe ze de veiligheid van de gast kunnen waarborgen: ‘Met de strikte tijden die we hanteren kunnen we de aantallen en de looproutes van de gasten reguleren. Dat zorgt ervoor dat we de afstand en alle maatregelen waarborgen en zorgen voor ieders veiligheid.’

De stijl van Restaurant Felix wordt bij deze ervaring doorgezet. Restaurant Felix is constant op zoek naar het culinaire bewustzijn van de toekomst. Van Straalen: ‘'Door de wisselwerking met creatievelingen met een andere blik op de wereld word ik enorm geprikkeld. Dat inspireert me bij het bedenken en creëren van gerechten.’ Met Felix | 360 worden culturele, technologische en culinaire aspecten gecombineerd om zo een unieke ervaring te realiseren.

restaurant Felix

Felix | FLEX

Het team van Restaurant Felix heeft niet stilgezeten de afgelopen weken. Kort na het sluiten van de deuren werd ‘Felix | FLEX’ al geïntroduceerd. Chef Floris van Straalen ontwikkelt elke week een nieuw driegangenmenu met een wisselend wijnarrangement van sommelier Saskia Smeenk. Daarnaast zijn er ook samengestelde wijnboxen te bestellen. Het culinair bouwpakket is elke donderdag, vrijdag en zaterdag af te halen, waarna je deze zelf in een paar handelingen thuis in elkaar kan zetten. Floris daagt elke week iemand uit om de gangen te maken, maar vooral ook om de gerechten mooier te presenteren dan dat hij dat kan. Tot nu toe hebben onder andere Lieke van Lexmond, Geraldine Kemper, Valerio Zeno en Joris Voorn meegedaan.

Na de heropening op 11 juni, zal Restaurant Felix doorgaan met Felix | 360 én Felix | FLEX. Zo kan je blijven genieten vanuit je eigen woonkamer, maar ook reserveren voor een dinder in de concertzaal van Felix Meritis. Reserveren kan vanaf 26 mei, via www.restaurantfelix.nl.

Over restaurant Felix

Het imposante gebouw aan de Keizersgracht is in 1788 geopend door een genootschap van 40 wetenschappers, kunstenaars, ondernemers en denkers met als doel om samen na te denken over de toekomst. Op 30 januari 2020 werd Restaurant Felix geopend. Het is het eerste restaurant dat zich permanent gevestigd heeft in het cultuurpand Felix Meritis.