Restauranthouder: Dunkin' Donuts drive om coronaverlies te verzachten

Restauranthouder: Dunkin' Donuts drive om coronaverlies te verzachten
Omdat dit restaurant nog maar 30 gasten mag ontvangen in plaast van 250 bedacht Veerkamp de samenwerking met Dunkin'. Fotocredits: Horecainbeeld.nl

Op het buitenterrein van Roompot Vakantieparken en Restaurant Charlie in Schaijk, komt een tijdelijke drive thru en pop-up store van Dunkin'. De drive thru is bedacht door horecaondernemer Charles Veerkamp.

Restauranthouder Charles Veerkamp van famierestaurant Charlie in Schaijk en het Roompot Park bedacht de drive thru nadat de strengere coronamaatregelen op maandag 28 september werden aangekondigd en de horeca een maximum van 30 gasten kreeg opgelegd.

'Denken in mogelijkheden'

'In ons familierestaurant hebben we ongeveer 250 zitplaatsen. Toen we terug moesten naar 30, ben ik gaan nadenken. Veel collega's zetten in op een winter-terras. Zelf besloot ik de samenwerking met een sterk merk te zoeken. En ik zie nu al hoeveel het losmaakt en dan zijn we nog niet eens begonnen,' vertelt Veerkamp donderdag voor de start van de drive op zaterdag.

'Personeel aan het werk houden'

Hij gaat er mee door zo lang er animo voor is. 'Zo hoop ik mijn personeel aan het werk te houden. Ondanks de heftige situatie waarin we ons bevinden, probeer ik in oplossingen te denken en niet in problemen.'

Normaal gesproken draait Charlie's familierestaurant per week 2500 couverts. 'Nu we op 30 per shift zitten, kan ik mijn kosten niet eens terugverdienen.' Sluiten is geen optie voor Veerkamp. 'Absoluut niet. Dan verdwijn je uit beeld bij je gasten. Zoals gezegd maken we er het beste van.'

Start 10 oktober

Zaterdag 10 oktober kunnen de eerste donuts en koffies afgehaald worden. Charles Veerkamp is naast exploitant van familierestaurant Charlie's (met speeltuin, bowling etc) ook beheerder van het Roompot Vakantiepark in Schaijk. 'Ik had ook wel een eigen afhaal kunnen ontwikkelen, maar dat had niet zo veel losgemaakt als de samenwerking met dit merk.'

Charles Veerkamp

Drive geheel contactloos

Gasten scannen vanuit de auto een qr code, ze bestelen en betalen met hun telefoon en kunnen daarna de bestelling ophalen bij de drive.

‘De drive is in functie van COVID-19 bedacht om zo de veiligheid van gasten te bewaken.’

Gasten kunnen echter ook gewoon de auto parkeren en hun bestelling plaatsen in de pop-up store, waar men met lijnen de afstand van 1,5 meter aangeeft. In beide gevallen hebben de klanten keuze uit 28 soorten donuts en andere dagverse producten.

'Wereldprimeur Dunkin' Drive'

‘Na vestigingen door bijna heel het land, kunnen nu ook mensen in de omgeving Nijmegen tot aan Den Bosch genieten van onze heerlijke koffie en donuts. We zijn blij met onze samenwerking met ondernemer Charles Veerkamp, verantwoordelijk voor deze locatie in Schaijk, en al helemaal met de wereldprimeur van de Dunkin’ Drive’, aldus Nabil Besali, master franchisenemer van Dunkin’ in Nederland.