Chefs en designers slaan handen ineen tijdens Dutch Design Week

Chefs en designers slaan handen ineen tijdens Dutch Design Week

De Dutch Design Week (DDW) vindt dit jaar vanwege het coronavirus enkel virtueel plaats. In het kader van de huidige maatregelen, waarin niet alleen design niet meer fysiek te beleven is, maar ook de horeca weer haar deuren heeft moeten sluiten, lanceerde de stad Eindhoven deze week een nieuwe serie genaamd 'Hungry for Design'. Wat gebeurt er als je de werelden van design en gastronomie bij elkaar brengt?

In de zesdelige serie ‘Hungry for Design’ worden topchefs gekoppeld aan lokale ontwerpers, waarin de chefs worden uitgedaagd op basis van het werk van de ontwerper een gerecht te ontwikkelen. Onder de chefs bevinden zich bekende namen als Dick Middelweerd, Naresh Ramdjas en Cas Pikaar. De deelnemende ontwerpers zijn allen jonge, talentvolle designers met verschillende achtergronden: van social designer tot architect en van een geluidsontwerper tot een materiaal researcher. Het samenbrengen van de verschillende disciplines zorgt voor bijzondere samenwerkingen, nieuwe inzichten en verrassende raakvlakken als het gaat om creatief proces.

Annelies Hermsen

In de studio gaan de duo’s met elkaar de keuken in en om tafel, onder leiding van moderator en fooddesigner Annelies Hermsen. Als dochter van sterrenchef Toine Hermsen en Design Academy Eindhoven alumna spreekt Annelies de taal van zowel de chef als ontwerper.

Recepten

Misset Horeca deelt iedere week een recept dat tot stand kwam in de samenwerking tussen chef en designer. Deze week het recept van Mark Leenders, chef-kok bij Pullman Eindhoven Cocagne, met als inspiratie het werk van architect Raoul Vleugels.