The Streetfood Club opent pop-up in gesloten grand café

The Streetfood Club opent pop-up in gesloten grand café
The Streetfood Club Utrecht, (c) Lars Verkroost Photography

The Streetfood Club aan het Janskerkhof in Utrecht opent tijdelijk een pop-up locatie in het naastgelegen pand waar grand café Luden recent de deuren sloot. De eigenaren van The Steetfood Club hebben het pand overgenomen en starten er later een nieuw concept, maar tot die tijd opent er een uitbreiding van The Streetfood Club.

Dat meldt mede-eigenaar Wichert van Rijn tegenover Indebuurt Utrecht. The Streetfood Club heeft al een kleiner zusje in Utrecht: Rum Club. Beide zaken hebben een volledig Instagrammable interieur. Daarnaast valt onder dezelfde eigenaren ook Fico en WT Urban Kitchen.

rum club utrecht
Foto's Herbert Wiggerman en Lars Verkroost

'Het pand is van zichzelf al prachtig, met mooie ornamenten aan het plafond en een toffe binnentuin, dus er hoeft niet veel te gebeuren', zegt Van Rijn over de nieuwe locatie. 'Maar we zorgen er natuurlijk wel voor dat de aankleding bij The Streetfood Club past.' Hoe lang het pop-up restaurant de deuren openhoudt, is nog niet bekend. 'In ieder geval de komende drie weken. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen kunnen we de extra ruimte goed gebruiken.'

Eerder werd al bekend dat The Streetfood Club uitbreidt naar Breda. Het opent in het monumentale Grand Theatre aan het Van Coothplein.