Bib Gourmand restaurant Basaal overgenomen

Bib Gourmand restaurant Basaal overgenomen
Vlnr: Bas Oonk, Edmée van Zwieten de Blom en Daan van Munster

Restaurant Basaal in Den Haag - door Michelin beloond met een Bib Gourmand - heeft nieuwe eigenaren. Bas Oonk heeft zijn restaurant verkocht.

De exploitatie van Bib Gourmand restaurant Basaal in Den Haag is sinds de start van 2021 in handen van Daan van Munster en Edmée van Zwieten de Blom.
Basaal begon in 2001 aan de Dunne Bierkade in Den Haag en is sinds 2014 in bezit van een Bib Gourmand, een beloning van Michelin voor een goede prijs-kwaliteit verhouding.
De nieuwe eigenaren behouden de naam Basaal.

Chef Daan van Munster is enkele jaren de rechterhand van Bas Oonk geweest in de keuken van Basaal. Aansluitend heeft Van Munster 2,5 jaar in Londen gewoond om zich daar verder te ontwikkelen in het vak. Hij werkte er onder nadere bij Clipstone.
Edmée van Zwieten de Blom was bij Bedales wines op Bourough market in Londen verantwoordelijk voor de wijn en heeft bij Furleigh Estate in Dorset in het najaar van 2020 een wijnoogst gedaan.
Omdat Van Munster en Van Zwieten de Blom gecharmeerd zijn van de filosofie en de geest van het restaurant zullen ze de naam Basaal voortzetten. Kenmerkend voor Basaal onder de leiding van Bas Oonk waren de constante kwaliteit en het centraal stellen van natuurlijke, streek- en seizoensgebonden producten, en dat zal zo blijven. Daarnaast zal de wijnexpertise van Van Zwieten de Blom een belangrijke pijler vormen van het nieuwe Basaal zo verwachten de ondernemers.
De komende periode wordt de zaak verbouwd om in het voorjaar het nieuwe restaurant te kunnen openen.
Bas Oonk geeft met een gerust hart het stokje over en zal de komende periode gebruiken om zich te oriënteren op een vervolg van zijn loopbaan in de horeca.

Bib Gourmand 2021

De bekendmaking van de nieuwe Bib Gourmands is op 11 februari 2021.