Marcel Hansen verkoopt IJkgebouw Alkmaar

Marcel Hansen verkoopt IJkgebouw Alkmaar
Marcel Hansen (archiefbeeld Misset Horeca)

Marcel Hansen en Ramona Nijssen doen één van hun twee horecabedrijven van de hand. Ze zijn nu nog eigenaren van het IJkgebouw in Alkmaar en van LadyPapa in Bergen. Het Alkmaarse horecabedrijf verkopen ze met ingang van 1 mei 2021.

Marcel Hansen (56) bracht in maart openlijk zijn coronaschuld naar buiten en liet toen al weten te overwegen het IJkgebouw te verkopen om LadyPapa te redden. De ondernemers kijken tegen een schuld aan van 522.103 euro. En dit is alleen de schuld ontstaan door corona, los van oorspronkelijke zakelijke financiering. Omdat LadyPapa in Bergen op 1 maart 2020 van start ging, vallen ze buiten de boot voor veel steunmaatregelen. Met de verkoop van IJkgebouw lossen ze een deel van de schulden af.

Nieuwe eigenaar IJkgebouw Alkmaar

De ondernemers laten nu weten dat het IJkgebouw in Alkmaar is verkocht. Volgende maand gaat het roer over naar De Eendracht Nederland. Een horecagroep van Leon van Bourgonje (broer van Martin van Bourgonje van Merlet in Schoorl) en Esgo Kuijpers.

Kuijpers is mede-eigenaar van Het Horeca Kantoor waaronder vallen: De Eendracht in Abcoude, Maarssen, Weesp, Blaricum en Hilversum. Bar Spek, BarTack, Ox en Bucks, Che Buono, alle vier in Amsterdam, Strandpaviljoen Tijn Akersloot in Zandvoort en Bar Boon (mediapark Hilversum, Conservatorium Amsterdam).

'Niet verwacht zo snel een koper te vinden'

Ramona Nijssen en Marcel Hansen: ‘Het IJkgebouw stond sinds maart 2020 al in de stille verkoop. We verkopen meestal na 4-5 jaar, maar we hadden niet verwacht in deze coronatijd een koper te vinden. We zijn dan ook heel blij met deze verkoop en gaan ons dan ook volle bak richten op LadyPapa in Bergen.’

‘Het voltallige keukenteam gaat met ons mee naar Bergen, dus we gaan shinen in Bergen.’