Vital Awick verruilt keuken van Tribeca** voor die van Harry's

Vital Awick verruilt keuken van Tribeca** voor die van Harry's
Executive chef Frank van Thiel (links) en aankomend chef de cuisine van Harry's Vital Awick (rechts).

Vital Awick, nu nog werkzaam als keukenchef bij tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze van Jan Sobecki, wordt per 1 mei chef de cuisine bij Harry's in Maastricht. Awick vervangt Julian Lemmens, die na 7 jaar bij Harry's te hebben gewerkt een nieuwe uitdaging aangaat als chef van Landgoed Heerdeberg in Cadier en Keer.

Vital Awick gaat zich na zijn overstap van Tribeca** naar Harry's onder executive chef Frank van Thiel volledig focussen op het nieuwe Harry’s waar producten uit eigen groente- en fruittuin de basis vormen voor de menukaart.

'Het vernieuwde Harry’s spreekt mij enorm aan en ik zie het als een mooie volgende stap in mijn carrière', zegt Awick. ‘Een volledig vernieuwd restaurant met een jong, internationaal team en een uitdagend en aantrekkelijk concept.’

Door de tuin en de seizoenen centraal te stellen, varieert het aanbod van ingrediënten en producten voortdurend, waaraan Awick en zijn team de gerechten op de menukaart steeds aanpassen. ‘Dit is voor mij als kok een ontzettend mooie uitdaging. Ik word gedwongen om creatief te zijn en om gerechten neer te zetten met de beste producten vers uit de grond. Heel erg gaaf! Ik kijk ernaar uit om de gasten van Harry’s te mogen verwelkomen. Samen met Frank en de rest van het team gaan we nu hard aan de slag zodat we straks iedereen kunnen verrassen met super smaakvolle en mooie gerechten.’

Frank van Thiel: ‘Ik ben trots op de komst van Vital en ervan overtuigd dat hij een geweldige aanvulling is op het team: een creatieve vakman met een aanstekelijke energie. Samen gaan we Harry’s verder ontwikkelen en een fantastisch product neerzetten.’

Harry's

Harry’s is een internationale brasserie in Maastricht die zeven dagen per week geopend is voor ontbijt, lunch, diner en op zondag voor brunch. Op de kaart verse, seizoensgebonden en ongecompliceerde gerechten, gemaakt met ingrediënten uit de eigen groente- en fruittuin.

Het restaurant bestaat sinds 2013, toen het in de plaats kwam van restaurant Beaumont en maakt onderdeel uit van Twin Peaks Hospitality, waartoe ook de Maastrichtse hotels Beaumont en The Dutch behoren.